-
Vietnamese loempia's
Categorie: Overig, Warm
45 min
Ingredienten: 25 gr so-oen, 250 gr taugé, 10 worteltjes, 1/2 spits- of witte kool, 250 gr varkensgehakt, 2 eieren, 3/4 dl maggi-aroma, 6 loempiavellen (diepvries), 1 ei, 5 dl slaolie, Boemboes:, 3 theelepels knoflookpoeder, zout, pep...
-
Varkensstoof op Vietnamese Wijze.
Categorie: Vlees
250 min
Stoofvlees wordt over de hele wereld op dezelfde manier klaargemaakt : langdurig verhitten op niet al te hoge temperaturen met verscheidene smaakmakers. En...
Ingredienten: 1500 gram varkensschouder evt.met bot, rijstolie om in te bakeen, 2 grote uien snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 2 cm gemberwortel in dunne plakjes + 2 rode lomboks ontzaden en snipperen, 2 steranijsjes, 1 eetlep...
-
Vietnamese egg rolls Nem rán (Chả giò)
Categorie: Warm, Warm, Warm
60 min
Dit recept heb ik van mijn dochter, die het leerde maken van de Vietnamese
mensen in het guest-house in Hanoi waar ze een tijdje heeft doorgebracht.
Vertaa...
Ingredienten: 100 gram kipdijvlees of varkensvlees -> heel fijn snijden/blenderen, 100 gram mihoen -> fijnhakken en uitlekken na zacht maken in heet water, 100 gram taugé -> fijnhakken, 25 gram gedroogde paddenstoelen (shiitake of wol...
-
Kip met ananas en cashewnoten
Categorie: Gevogelte
15 min
Ingredienten: 2 eetl. plantaardige olie, 50 gr. ongebrande cashewnoten, 125 ml kippenfond, 4 tl. aardappelzetmeel, 500 gr. kipfilet in blokjes gesneden, 4 tl. zeer fijn gehakte knoflook, 1 grote rode chilipeper, in ringetjes gesneden,...
-
Garnalen - Gevlinderd- uit de Wok
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
30 min
Ingredienten: 24 grote garnalen, gepeld, ontdarmd en gevlinderd (= overlangs door midden gesneden en aan de staart nog verbonden), 4 eetlepels rijstolie, 2,5 cm. verse gember, geraspt, 4 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 2 rode l...
-
Laksa Pasta = Tom Yum Pasta
Categorie: met Groente, met Vlees
30 min
Ingredienten: 3 eetlepels rijstolie, 5 cc. sesamolie, 15 cc. Ketjap Benteng, 5 - 10 cc. trassi, 4 eetlepels limoensap, 1 volle eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels Nam Pla, 3 lomboks, ontzaad en ragfijn gesnipperd, 7½ cm. djahé,...
-
Kip met 5 Kruiden op Vietnamese Wijze
Categorie: Hoofdgerecht, Gevogelte
180 min
Ingredienten: 2 kippen van rond 1 kg per stuk, Marinade:, """"""""""""", 3 sjalotten,fijngesnipperd,, 5 tenen knoflook,fijngesnipperd, 3 cm gemberwortel,geschild en geraspt, 1 1/2 eetlepel bruine basterd suiker, 2 eetlepel nam pla, 1...
-
Vietnamese varkenshaasjes
Categorie: Vlees
35 min
Ingredienten: 4 varkenshaasjes van ca. 150 g., Voor de marinade:, 2 fijngesneden uien, 3 fijngesneden teentjes knoflook, 6 eetlepels ketjap manis, sap van citroen, 1 theelepeltje trassi, 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepeltje djinte...
-
Vermicellisoep met kip | Mien Gà
Categorie: met Vlees
150 min
Deze soep heeft als basis een neutrale bouillon, de verse ingrediënten geven het een heerlijke smaak en de gebakken uitjes maken de soep af.
Ingredienten: Chinese vermicelli (Rijstvermicelli Mihoen), Shiitakes (paddestoelen), Nuoc mam (vissaus), Kip, Koriander, Sjalotjes, Bieslook, Zonnebloemolie, zout en peper
-
Nuoc cham, Vietnamese dipsaus
Categorie: Koud, Snacks
15 min
Ingredienten: 1 Thai chili, grof gehakt, 1 knoflook teentje, 3 eetlepels suiker, 125 ml water, 1 eetlepel rijstazijn, 5 eetlepels vissaus, 2 à 3 eetlepels limoensap
-
Vietnamese loempia met groentevulling
Categorie: Vegetarisch, Warm, WK 2014
30 min
Ingredienten: 10 loempiavellen, 1 eiwit, zonnebloemolie, 1 wortel, 1 prei, 100 taugé, 2 takjes koriander, 2 takjes munt, 100 g vermicelli, zout, versgemalen peper
-
Wortelsoep met een Oosters Tintje
Categorie: met Groente, Warm
80 min
Niet een soep met een alledaagse smaak.Je kunt hem nog exclusiever maken door de 1 liter bouillon te vervangen door 700 cc bouillon en 200 cc jus d'oranges...
Ingredienten: 4 sjalotten, fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 4 eetlepels rijstolie, 4 aardappels, geschild en in kleine stukjes gesneden, 2½ cm. gemberwortel, geraspt, 20 gedroogde abrikoosjes, in fijne reepjes ge...
-
Baguette Vietnam
Categorie: Warm, Koud
45 min
Ingredienten: 4 x 25 cm (half)zachte broodjes,stukken baguette, 2 kopjes grof geraspte winterwortel, 2 kopjes grof gehakte daikon = Japanse radijs, 2 sjalotjes,heel fijn gesnipperd, 4 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel limoensap, 3 -4 e...
-
Vietnamese balletjes met krab, kip en kruiden
Categorie: Warm
60 min
Ingredienten: 200 gram krabvlees, 2 eiwitten, 100 gram kippenwit, kerriepoeder, 8 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels koriander, gehakt, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 cm gemberwortel, gepeld en geraspt
-
Vietnamese garnalen loempiaatjes
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 200 gram hollandse garnalen, 6 vellen filodeeg, 2 teentjes knoflook, 1 klein stukje prei in zeer smalle ringen, slaolie, 50 gram wortelreepjes(rauwkost), 100 gram tauge, 1 eetlepel sambal trassi, 3 eetlepels sojasaus
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: Petra Wiggers