-
Vietnamese loempia's
Categorie: Overig, Warm
45 min
Ingredienten: 25 gr so-oen, 250 gr taugé, 10 worteltjes, 1/2 spits- of witte kool, 250 gr varkensgehakt, 2 eieren, 3/4 dl maggi-aroma, 6 loempiavellen (diepvries), 1 ei, 5 dl slaolie, Boemboes:, 3 theelepels knoflookpoeder, zout, pep...
-
Vermicellisoep met kip | Mien Gà
Categorie: met Vlees
150 min
Deze soep heeft als basis een neutrale bouillon, de verse ingrediënten geven het een heerlijke smaak en de gebakken uitjes maken de soep af.
Ingredienten: Chinese vermicelli (Rijstvermicelli Mihoen), Shiitakes (paddestoelen), Nuoc mam (vissaus), Kip, Koriander, Sjalotjes, Bieslook, Zonnebloemolie, zout en peper
-
Vietnamese loempia uit eigen keuken
Categorie: Warm
20 min
Loempiavellen gevuld met gehakt, garnaaltjes, kool, wortel en mihoen.
Ingredienten: 20 loempiavellen (diepvries of toko), 100 gram fijngesneden witte kool, 100 gram geraspte wortel, 100 gram mihoen, 200 gram (varkens)gehakt, 50 gram Hollandse garnalen (optioneel), 3 teentjes knoflook, 1 theelepel suiker...
-
Vietnamese egg rolls Nem rán (Chả giò)
Categorie: Warm, Warm, Warm
60 min
Dit recept heb ik van mijn dochter, die het leerde maken van de Vietnamese
mensen in het guest-house in Hanoi waar ze een tijdje heeft doorgebracht.
Vertaa...
Ingredienten: 100 gram kipdijvlees of varkensvlees -> heel fijn snijden/blenderen, 100 gram mihoen -> fijnhakken en uitlekken na zacht maken in heet water, 100 gram taugé -> fijnhakken, 25 gram gedroogde paddenstoelen (shiitake of wol...
-
Nuoc cham, Vietnamese dipsaus
Categorie: Koud, Snacks
15 min
Ingredienten: 1 Thai chili, grof gehakt, 1 knoflook teentje, 3 eetlepels suiker, 125 ml water, 1 eetlepel rijstazijn, 5 eetlepels vissaus, 2 à 3 eetlepels limoensap
-
Vietnamese loempia met groentevulling
Categorie: Vegetarisch, Warm, WK 2014
30 min
Ingredienten: 10 loempiavellen, 1 eiwit, zonnebloemolie, 1 wortel, 1 prei, 100 taugé, 2 takjes koriander, 2 takjes munt, 100 g vermicelli, zout, versgemalen peper
-
Limoen-Gember Dipsaus
Categorie: Koud, Sauzen
15 min
Kan eigenlijk overal bij worden gebruikt denk ook aan loempiatjes,dimsummetjes,enz.,geroosterd vlees,enz.)
Ingredienten: 1 eetlepel knoflook, fijn gehakt, 1 sjalotje fijn gehakt, 2 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 4 eetlepels vers uitgeperst limoensap, 1 theelepel limoen zeste, 3 eetlepels nam pla, 3 eetlepels witte basterd suiker, 2...
-
Gegrild Vlees in Betelblad Gewikkeld (Bo La Lot)
Categorie: Bijgerechten, Warm
180 min
Ingredienten: 250 gram rundergehakt, 125 gram vet spek, fijn gesneden, 15 cc rijstolie, 3 cc sesamolie, BOEMBOE:, 4 sjalotten, in stukken, 4 teentjes knoflook, in stukken, 2 stengels sereh, alleen het wit in plakken, 10 cc Nam Prik Pa...
-
Vietnamese springrolls
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: Vulling:, 1 stengel sereh (citroengras), fijngesneden, 1 a 2 tenen geperste knoflook, 2 theelepls geraspte gemberwortel, 1 a 2 theelepels bruine basterdsuiker, 3 eetlepels vissaus, 250 g biestuk of kipfilet, in reepjes,...
-
Garnalen - Gevlinderd- uit de Wok
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
30 min
Ingredienten: 24 grote garnalen, gepeld, ontdarmd en gevlinderd (= overlangs door midden gesneden en aan de staart nog verbonden), 4 eetlepels rijstolie, 2,5 cm. verse gember, geraspt, 4 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 2 rode l...
-
Vis op z'n Vietnamees
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
15 min
Ingredienten: 1 eetlepel cashewnoten, ½ rood pepertje, 200 gram visfilet van stevige vis als kabeljauw, koolvis, tongschar, peper, zout, bloem, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel citroensap
-
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Categorie: Koud, Koud
30 min
Mijn dochter heeft een aantal weken in Vietnam tussen de plaatselijke
bevolking doorgebracht en daar heeft ze (en passant) een aantal heerlijke
gerechten l...
Ingredienten: Voor de loempia's (Goi Cuon) - 12 rijstvellen (Toko) - 100 gram gemengde sla - ½ komkommer in dunne reepjes - ½ winterwortel in dunne reepjes - 36 gekookte garnalen (3 per loempia, je kunt er ook 2 per loempia in doen da...
-
Vietnamese varkenshaasjes
Categorie: Vlees
35 min
Ingredienten: 4 varkenshaasjes van ca. 150 g., Voor de marinade:, 2 fijngesneden uien, 3 fijngesneden teentjes knoflook, 6 eetlepels ketjap manis, sap van citroen, 1 theelepeltje trassi, 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepeltje djinte...
-
Gebakken uitjes
Categorie: Bijgerechten, Groenten, Salades
10 min
Je kan natuurlijk gebakken uitjes kopen, maar zelf maken is gemakkelijk en erg lekker.
Ingredienten: Sjalotjes, Zonnebloemolie
-
Vietnamese salade
Categorie: Salades
10 min
Een heerlijk fris bijgerecht bij een pittige stoof of ander hoofdgerecht van
vlees of vis.
Je kunt met de ingrediënten naar hartenlust variëren,...
Ingredienten: 1 wortel, ½ komkommer, 1 (rode) ui, sjalot en/of lenteui, enkele takjes koriander, handvol geroosterde pinda's, Dressing: - 2el olie - 1 el limoensap - 1 el sojasaus - 1 el vissaus - stukje rode peper - 1 tl rietsuiker (...
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart