-
Zwitserse eieren
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 4 eieren, 4 sneden witbrood, 4 plakjes gruyèrekaas, 1 dl slagroom, nootmuskaat, zout, peper, 80 gram boter
-
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Categorie: Pasta's, Aardappels
60 min
In de winter is het heerlijk om dit 'wintersport' gerecht, een traditioneel gerecht uit de Zwitserse Alpen te maken (en te eten).
Dit comfortfood uit Zwit...
Ingredienten: 400 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 300 gram Magronen ( maar kan ook heel goed met bv. Pipe Rigate, Rigatoni, Tortiglione, Penne of een ander soort macaroni), 2 uien, 1 teen knoflook, 250 gram gerook...
-
Visfilet in Notenkorst met Snijbiet
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
40 min
Een van de vele recepten van vis in een notenkorst. Het is een recept uit Ticino (Italiaans Zwitserland)
Ingredienten: 4 visfilets van ca 175 gram per stuk, paar eetlepels olijfolie extra virgine, 1 ei geklutst, 250 gram amandelen, zeezout en veel vers gemalen zwarte peper, 5 eetlepels kant en klare droge polenta met 650 cc kokend water,...
-
Kip in gruyèresaus
Categorie: Gevogelte
50 min
Ingredienten: 750 gr.in grote stukken gesneden kipfilet, 1 tl.paprikapoeder, 50 gr.vloeibare margerine, 3 dl.verwarmde kippenbouillon (evt.van tablet), 2 dl.slagroom, 150 gr.geraspte gruyère kaas, peper,zout
-
Zwitsere Alpenmacaroni - Schweizer Älplermagronen
Categorie: Vegetarisch
20 min
Een recept uit de Zwitserse Alpen. Ovenschotel van macaroni, gekookte aardappelen, kaas en gebakken uien. Voor ons een vreemde combinatie maar het smaakt h...
Ingredienten: 300 gram vastkokende aardappelen , 600 ml melk , Zout peper nootmuskaat, 250 gram korte macaroni of mini-penne , 3 grote uien , 2 eetlepels boter , 150 gram geraspte Gruyère-kaas
-
Geschnetzeltes van kalfsvlees
Categorie: Vlees
20 min
Dit traditionele gerecht komt oorspronkelijk uit Zurich, Zwitserland maar
staat eigenlijk wel in alle Alpenlanden op het menu. De versie met
kalfsvlees zoa...
Ingredienten: 600 gram kalfsvlees bv. schnitzels (kip, kalkoen of varkensvlees kan ook), 3 flinke sjalotten, 400 gram champignons, 200 ml kookroom, 150 ml droge witte wijn (ik had Gruner Veltiner), 1 rundvlees bouillon tablet, scheut...
-
Geschnetzeltes van kip
Categorie: Gevogelte
15 min
Dunne plakjes kipfilet met champignons in een wittewijn-roomsaus. Een variatie op het Zwitserse gerecht Geschnetzeltes Zürcher Art van kalfsvlees.
Ingredienten: 800 gram kipfilet - , 1 kleine ui - , 30 gram boter - , 20 gram bloem - , zout, peper -, 1 glas witte wijn - , 125 ml slagroom -, 250 gram champignons - , paprikapoeder -, 1 vleesbouillontablet -
-
Engadiner notentaart
Categorie: Taarten, Taarten
60 min
Ingredienten: Voor het deeg: 275 gram bloem, ¼ theelepel zout, 175 gram boter of margarine (roomboter is het lekkerst), 125 gram suiker, 1 ei, Voor de vulling:, 150 gram suiker, 125 gram walnoten grof gehakt, 25 gram hazelnoten of ama...
-
Pasta met Cinque Pi Saus
Categorie: Pasta's, Warm
30 min
Ingredienten: -500 gram penne, dikke spaghetti, tagliatelle, fettucine of zelfs royaal ravioli cq tortellini, -400 cc kookroom (=Panna), -6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (=Parmegiano), -Flink wat vers gemalen zwarte peper (=Pepe...
-
Zwitserse groentesoep
Categorie: met Groente
45 min
Ingredienten: 30 gr boter, 2 hele wortelen, 2 stuk bleekselderij, 2 gesnipperde uien, 1/2 stuk koolrabi, 2 stuk aardappelen, 2 tl gedroogde basilicum, 1 tl gedroogde kervel, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 dl droge witte wijn, 1 1/2 l gro...
-
Pastasaus
Categorie: Sauzen, Warm
30 min
Ingredienten: 500 gram kipfilet, 1 eetlepel bakboter, 1 theelepel aromat, mespunt paprikapoeder, mespunt kerriepoeder, mespunt dragon, mespunt peper, flinke theelepel bloem, 1 grote ui, gehakt, rozemarijn, blaadje salie of poeder, 1 d...
-
Witte Mousse au chocolat
Categorie: Koud, Toetjes
20 min
Ingredienten: 1125 gram opgeslagen ongezoete slagroom ( 1 1/8 liter), 500 gram witte chocolade, 100 gram eieren (2 stuks), 50 gram eidooier (2 stuks), 5 blaadjes gelatine, 3 cl witte crème de cacao of witte rum
-
Insalata Mista
Categorie: Salades
30 min
Ingredienten: 50 gram veldsla, 6-8 blaadjea radicchio in dunne reepjes, 1-2 middelgrote wortelen, geraspt, 1/2 kleine knolselderij, geschild en geraspt, 1 Libanese ( of een halve gewone) komkommer, geschild, in plakjes, DRESSING:, 50...
-
Zürcher geschnetzeltes
Categorie: Hoofdgerecht
30 min
Ingredienten: Varkenshaas of beter nog kalfsvlees=>500gr, veel champignons (kastanje bijv. of allerlei soorten), scheutje witte wijn, creme fraiche ca 200dl, bloem 1 eetl., uien 1/2, gemalen peper, zout, evt. maizena of zelf een bolle...
-
Kaas Fondue
Categorie: Vegetarisch, Maaltijdsoepen
40 min
Heb zo langzamerhand wel 50 verschillende soorten kaas fondues gehad. En er is eigenlijk altijd wel iets op aan te merken. Er zijn een paar zaken waar je g...
Ingredienten: 500 gram geraspte Gruyère kaas (of een halfbelegen andere pittige kaas, als het maar geen blauwe kaas is), 250 cc droge Riesling wijn , 1 eetlepel maizena (tot een papje verwerkt met wat wijn), 1 teen knoflook om de caqu...
Recept: Yaki udon
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova