DIEN OP:
Op voorverwarmde borden de aardappelbloemen leggen.
Op de bloemen het vlees leggen en napperen met de 2 sausen.
Geef hierbij een stronkje gecarameliseerde lof en een plukje puree.
Recept
« Terug naar recepten
Hertenfilet met koffiesaus en muntsaus
PT150M
Hertenfilet met koffiesaus en muntsaus
Een heerlijk hertenfilet met koffiesaus en muntsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Naar een recept van
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenfilet met koffiesaus en muntsaus te bereiden
1).Verhit de port, wijn, espresso, steranijs,jeneverbes, peperkorrels en kanneel tot kokens toe en laat afkoelen.
2).In deze vloeistof de hertenfilet gedurende 90 minuten laten marineren (marinade bewaren voor de saus).
3).Vlees droogdeppen, rijstolie in pan verhitten en de filet om en om bruin aanbakken.
4).Het vlees gaat nu de oven in gedurende 20 minuten of ietsje langer en ondertussen gaan we de 2 sausjes maken.
5).In de marinade (eerst zeven!) wordt nu de chocolade gesmolten, apart zetten en warm houden.
6).Doe in een blender het citroensap, de olijfolie, de munt, de honing en wat zout en draai hiervan een homogene saus.
7).Doe op het bakblik een stuk bakpapier en vet dat goed in met olie.
8),Leg de aardappelschijfjes in een bloemfiguur op het bakpapier (4 maal).
9).Druppel op de bloemen ruim boter, een beetje zout en de knoflook.
10).Schuif het bakblik de oven in en laat dat 20 minuten bakken.
11).Haal er uit, laat iets afkoelen en haal met een spatel de bloemen van het bakpapier af.
12),Het vlees dat inmiddels 10-15 minuten rust heeft gehad uit de oven, wordt in mooie plakken gesneden.
2).In deze vloeistof de hertenfilet gedurende 90 minuten laten marineren (marinade bewaren voor de saus).
3).Vlees droogdeppen, rijstolie in pan verhitten en de filet om en om bruin aanbakken.
4).Het vlees gaat nu de oven in gedurende 20 minuten of ietsje langer en ondertussen gaan we de 2 sausjes maken.
5).In de marinade (eerst zeven!) wordt nu de chocolade gesmolten, apart zetten en warm houden.
6).Doe in een blender het citroensap, de olijfolie, de munt, de honing en wat zout en draai hiervan een homogene saus.
7).Doe op het bakblik een stuk bakpapier en vet dat goed in met olie.
8),Leg de aardappelschijfjes in een bloemfiguur op het bakpapier (4 maal).
9).Druppel op de bloemen ruim boter, een beetje zout en de knoflook.
10).Schuif het bakblik de oven in en laat dat 20 minuten bakken.
11).Haal er uit, laat iets afkoelen en haal met een spatel de bloemen van het bakpapier af.
12),Het vlees dat inmiddels 10-15 minuten rust heeft gehad uit de oven, wordt in mooie plakken gesneden.
rita zegt:
Groetjes en bedankt.