KookJij

Hertenfilet met koffiesaus en muntsaus

Een heerlijk hertenfilet met koffiesaus en muntsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Naar een recept van
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenfilet met koffiesaus en muntsaus te bereiden

1).Verhit de port, wijn, espresso, steranijs,jeneverbes, peperkorrels en kanneel tot kokens toe en laat afkoelen.
2).In deze vloeistof de hertenfilet gedurende 90 minuten laten marineren (marinade bewaren voor de saus).
3).Vlees droogdeppen, rijstolie in pan verhitten en de filet om en om bruin aanbakken.
4).Het vlees gaat nu de oven in gedurende 20 minuten of ietsje langer en ondertussen gaan we de 2 sausjes maken.
5).In de marinade (eerst zeven!) wordt nu de chocolade gesmolten, apart zetten en warm houden.
6).Doe in een blender het citroensap, de olijfolie, de munt, de honing en wat zout en draai hiervan een homogene saus.
7).Doe op het bakblik een stuk bakpapier en vet dat goed in met olie.
8),Leg de aardappelschijfjes in een bloemfiguur op het bakpapier (4 maal).
9).Druppel op de bloemen ruim boter, een beetje zout en de knoflook.
10).Schuif het bakblik de oven in en laat dat 20 minuten bakken.
11).Haal er uit, laat iets afkoelen en haal met een spatel de bloemen van het bakpapier af.
12),Het vlees dat inmiddels 10-15 minuten rust heeft gehad uit de oven, wordt in mooie plakken gesneden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:
Op voorverwarmde borden de aardappelbloemen leggen.
Op de bloemen het vlees leggen en napperen met de 2 sausen.
Geef hierbij een stronkje gecarameliseerde lof en een plukje puree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rita

rita zegt:
Beste kok, is de oventemperatuur in uw recepten voor een heteluchtoven of een traditionele, want dat word steeds een groter probleem bij recepten, de ene gebruikt zo een oven en de andere een andere daarom zou ik graag aan de schrijvers van recepten willen vragen om er steeds even bij te zetten om welke oven het gaat want een gerecht valt of staat met de temperatuur van het bakken he.
Groetjes en bedankt.