-
Gestoomde dim sum
Categorie: Tapas
20 min
Ingredienten: 20 wontonvellen, 125 gr kipfilet, 125 gr krabvlees uit blik of gekookte garnalen, 20 gr ontbijtspek fijngesneden, 2 el fijn gesneden peterselie, 2 el fijn gesneden bieslook, 2 tl geraspte limoenschil, 3 el kippenbouillon...
-
Patatas Bravas à la Tenerife
Categorie: Tapas, Warm
20 min
Een heerlijk gerecht als onderdeel van een tapasbuffet
Ingredienten: 2 aardappels, 2 vleestomaten, ontveld, 1 ui, gesnipperd, peterselie, fijn gesneden, chilipoeder (1 à 2 theelepels), zeezout, 2 eetlepels olijfolie
-
Calamares Fritos, estilo canario (opm)
Categorie: Warm, Tapas
15 min
Ingredienten: 450 gram schoongemaakte, kleine, dunbevleesde pijlinktvis met tentakels, 2 eieren losgeklopt met 1 tl water, 12 el bloem, (zee)zout, olie om in te frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 citroen in partjes
-
Zoete paprika's gevuld met krabsalade
Categorie: Tapas
20 min
Ingredienten: 16 pimientos del piquillo, of verse geroosterde zoete paprika's, verse peterselie, fijngehakt voor de garnering, 250 gr krabvlees, uit blik, alle vocht eruit gekepen, 1 rode paprika, geroosterd, gepeld en fijngesneden, 2...
-
Portugese Kip Piri Piri
Categorie: Tapas, Gevogelte
60 min
Serveertip: Garneer met veel grof gehakte koriander.
Ingredienten: 1 volle eetlepel piri piri kruiden: Spaanse (piri piri) pepers, sel gris (Frans zeezout), oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers, dit alles gemalen in de keukenmachine of vijzel., 2 teentjes knoflook, snufje...
-
Hapje met eendenborst en mango
Categorie: Koud, Amuse, Tapas, Kerst, Pasen
10 min
What's in a name?
In Nederland is dit een amuse, in Italië noemen ze het bruschetta, in Spanje heet het pincho of tapas, in Griekenland is het een mez...
Ingredienten: 100 gram gerookte eendenborst (plakjes), ½ dun stokbrood (baguette), ½ bakje zachte geitenkaas (met honing), mango, mangochutney, enkele takjes koriander (of peterselie)
-
tapas kaasdriehoekjes
Categorie: Warm, Tapas
30 min
Ingredienten: 310gr ricotta, 310 gr feta, 4 eieren, witte peper, 1 pakje filodeeg uit de diepvries, 125 gr gesmolten boter
-
Berenjenas fritas con miel de caña
Categorie: Warm, Tapas, Warm
45 min
Gefrituurde aubergine met rietsuikerstroop. Een specialiteit uit Andalusië
die je daar werkelijk in ieder restaurantje of tapasbarretje tegenkomt. Hoe...
Ingredienten: 2 aubergines, 4 el bloem (of boekweitmeel), 1 liter water, 1 el zout, olie om in te frituren (flinke bodem in een pan), rietsuikerstroop
-
Cipolle al balsamico (uien in balsamico-azijn)
Categorie: Tapas, Groenten
30 min
Ingredienten: 500 gram sjalotjes, 5 tot 10 blaadjes salie, 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels rode wijn, 2 theelepels honing peper en zout
-
Taco Dip
Categorie: Tapas, Koud
20 min
Ingredienten: 200.gr.roomkaas naturel (light mag ook), 2.5.dl salsa saus uit een fles, zak taco chips nacho cheese, 1 tomaat ,4 blaadjes ijsbergsla 1 groene paprika,, 1 ui ,geraspte kaas.
-
Pecorino
Categorie: Tapas
15 min
Ingredienten: 1 aubergine, olijfolie, pecorinokaas, 1 eetlepel balsamicoazijn, koriander
-
Geitenkaas in spek met honingdressing op rucola
Categorie: Warm, Tapas
15 min
Geitenkaas met spek een heerlijk voorgerecht maar ook een perfect tapas hapje.
Ingredienten: 8 plakjes geitenkaas, 16 plakjes ontbijtspek, 20 gr. rucola, 8 cherrytomaatjes, Voor dressing:, 3 tl Aceto balsamico, 3 tl olijfolie, 4 tl vloeibare honing
-
Libanese yoghurtballetjes
Categorie: Tapas
3 min
Ingredienten: 500 gram griekse yoghurt, 2 theelepels zeezout, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde tijm, 31/2 deciliter olijfolie, 1 laurierblaadje
-
Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
Categorie: Tapas
30 min
Dit mag niet ontbreken op een tapas tafel. Eenvoudig en toch altijd lekker want (bijna) iedereen lust het. De saus maakt het helemaal compleet. Succes is v...
Ingredienten: 500 gram gehakt (half om half), broodkruim of paneermeel, 1 ei, 1 el tomatenpuree, half bosje koriander, 1 tl kummel, 1 teen knoflook, peper & zout, voor de saus: 250 ml gepureerde tomaten (tomato fritto) 2 lente uitjes...
-
Pittige feta dip (Tirokafteri)
Categorie: Koud, Tapas
20 min
Een heerlijke combinatie van de zoutige en scherpe van de feta en het pit
van de chilipeper.
Heerlijk om rauwkost of (plat)brood in te dippen en samen met...
Ingredienten: 1 rode paprika, geroosterd, 100 gram feta, 2 el Griekse yoghurt, 1 tl citroensap, 1 tl oregano, 1 rode chilipeper, 1 el olijfolie, peper en zout
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje