-
Knien in 't zoer (konijn in het zuur)
Categorie: Wild
90 min
Ingredienten: 2 uien, 1 dl azijn, 6 kruidnagels, 6 peperkorrels gekneusd, 2 laurierblaadjes, 2 tl zout, 5 grote konijnenbouten, 50 gram boter, 2 plakken ontbijtkoek (peperkoek), 2 el appelstroop, 2 1/2 el suiker, 1/2 dl rode wijn, maï...
-
Parelhoenbouten
Categorie: Wild, Ovenschotels
40 min
Ingredienten: - 2 parelhoenbouten, - een flinke scheut honing, - grof zeezout, - fijn gesneden rozemarijn, - gemalen zwarte peper, - rode port, - bloem, - boter
-
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Categorie: Wild, Stoofschotels
120 min
Een welbekende en goedgewaardeerde zaak in Maastricht is café Sjiek.
Het sympathieke van deze tent (ze vinden zichzelf geen restaurant) is dat
ze de...
Ingredienten: 1 kilo konijnenbouten, 2 dikke uien, 150 gr stroop, 10 gr bruine basterd suiker, 300 ml (natuur)azijn, 100 ml water, 100 ml rode wijn, peper & zout, 2 blaadjes laurier, 6 kruidnagels, 100 gr gedroogde pruimen zonder p...
-
Gegrilde kangoeroe-steak
Categorie: Wild
6 min
Ingredienten: - 4 kangoeroe-steaks, - peper, - oregano, - aardappelen, - wortel, - rode ajuin, - rammanas
-
Eendenborstfilet met appel en sinaasappel- honingsaus
Categorie: Wild, Kerst
20 min
Ingredienten: 1 appel, 1 eetl. citroensap, 4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur, 50 gr. koude boter in kleine blokjes, 2 (pers)sinaasappels, geperst, 1 eetl vloeibare honing, 1 theel. tijm
-
Eend met whisky
Categorie: Wild, Gevogelte
120 min
Ingredienten: 1 eend van ongeveer 1, 5 á 2 kg., 2 grote flessen Schotse whisky., 200 gram spekreepjes., 1 fles olijfolie.
-
Hertenbiefstuk
Categorie: Wild
30 min
Ingredienten: 4 hertenbiefstukjes á 180 gram, 1 deciliter rode port, 4 deciliter rode wijn, 4 deciliter wildfond, 4 theelepels rode wijnazijn, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 4 jeneverbessen, 100 gram boter, 4 thijmtakjes
-
Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Categorie: Wild, Kerst
120 min
Dit recept van Konijn op z’n Vlaams komt ook uit het kookboek van Mario Cattoor (de “Vlaamsche Pot” in Brugge). Als je eens een keer in B...
Ingredienten: 1 kg. konijn (in stukken), 2 fl. kriek (of bruin bier), 400 gr. gedroogde pruimen, 3 grote uien, 1 el. mosterd, 1 takje tijm, enkele blaadjes laurier, peper & zout, 50 gr. boter
-
Everzwijn steak speciaal
Categorie: Wild
20 min
Everzwijn steak speciaal
Ingredienten: -2 steaks everzwijn, -1 rode ui(ringen), -wild fonds, -gemalen peper, -boter, -enkele bladeren sla, -oesterzwammen 150gr, -kastanje paddestoelen 150gr, -kerstomaat 4, -rucola, -basilicum, -overschot spaghetti+/-200gr(bee...
-
Hazenpeper
Categorie: Wild
120 min
Ingredienten: 2 uien, 4 kruidnagels, 1/2 liter rode wijn, 1 eetlepel kruidenazijn, 1 takje tijm, peper en zout, 1 haas in stukken, 100 gram ontbijtkoek, 75 gram koude boter, 125 gram magere spekreepjes, 3 eetlepels tarwe bloem, 2 eetl...
-
Everzwijnrugfilet met Luikse siroop
Categorie: Wild
25 min
Ingredienten: 400 gr bospaddestoelen, 700 gr everzwijnfilet, 1 dl Luikse siroop, 50 gr boter, 1 dl rode wijn, versgemalen peper, 2 dl wildfond
-
Eifeler Wildzwijn gebraad
Categorie: Wild, Vlees
120 min
Ingredienten: 1½ Kg uitgebeende wildzwijn achterbout (hamstuk), 150 gram spek in dunne schijfjes, 2 glaasjes jenever, 4 jeneverbessen, marjoraan, peper, zout, wat roomboter, 2 uien, 2 kopjes water, 1 kop rode wijn, nog wat jenever om...
-
Quiche met Confit de Canard du Sud-ouest Frankrijk
Categorie: Ovenschotels, Wild
50 min
.
Ingredienten: 1 vel bladerdeeg, 700 gr gekonfijte eend uit blik 4 mooie stukken eend, 4 wortelen, 300 gr pruimen, 1 stengel porei, 1 ajuin, 1 eetlepel suiker, boter, 4 eikes vers van de pers, een flinke scheut room, gember, peper, roz...
-
Knien in 't zoer op Maestrichtse wijze (konijn)
Categorie: Wild
90 min
Ingredienten: * 2 uien, * 1 dl azijn, * 6 kruidnagels, * 2 laurierblaadjes, * 2 theelepels zout, * 1 konijn, * 50 gram boter of marg., * 2 plakjes ontbijtkoek, * 2 eetlepels appelstroop, * 5 eetlepels suiker, * 2 eetlepels rode wijn,...
-
Konijn met ui en bier op Vlaamse wijze
Categorie: Wild
90 min
Ingredienten: 1 versneden konijn met lever en kop erbij, 6 grote uien, 2 fijn gesnede gerookt spek, 1 grote fles donker bruin zoet tafelbier, 1 soeplepel zachte mosterd, peper en zout, een weinig vetstoof of vet van het konijn
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje