-
Knien in 't zoer (konijn in het zuur)
Categorie: Wild
90 min
Ingredienten: 2 uien, 1 dl azijn, 6 kruidnagels, 6 peperkorrels gekneusd, 2 laurierblaadjes, 2 tl zout, 5 grote konijnenbouten, 50 gram boter, 2 plakken ontbijtkoek (peperkoek), 2 el appelstroop, 2 1/2 el suiker, 1/2 dl rode wijn, maï...
-
Eendenborstfilet met appel en sinaasappel- honingsaus
Categorie: Wild, Kerst
20 min
Ingredienten: 1 appel, 1 eetl. citroensap, 4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur, 50 gr. koude boter in kleine blokjes, 2 (pers)sinaasappels, geperst, 1 eetl vloeibare honing, 1 theel. tijm
-
Knien in 't zoer op Maestrichtse wijze (konijn)
Categorie: Wild
90 min
Ingredienten: * 2 uien, * 1 dl azijn, * 6 kruidnagels, * 2 laurierblaadjes, * 2 theelepels zout, * 1 konijn, * 50 gram boter of marg., * 2 plakjes ontbijtkoek, * 2 eetlepels appelstroop, * 5 eetlepels suiker, * 2 eetlepels rode wijn,...
-
Eifeler Wildzwijn gebraad
Categorie: Wild, Vlees
120 min
Ingredienten: 1½ Kg uitgebeende wildzwijn achterbout (hamstuk), 150 gram spek in dunne schijfjes, 2 glaasjes jenever, 4 jeneverbessen, marjoraan, peper, zout, wat roomboter, 2 uien, 2 kopjes water, 1 kop rode wijn, nog wat jenever om...
-
Gegrilde kangoeroe-steak
Categorie: Wild
6 min
Ingredienten: - 4 kangoeroe-steaks, - peper, - oregano, - aardappelen, - wortel, - rode ajuin, - rammanas
-
Quiche met Confit de Canard du Sud-ouest Frankrijk
Categorie: Ovenschotels, Wild
50 min
.
Ingredienten: 1 vel bladerdeeg, 700 gr gekonfijte eend uit blik 4 mooie stukken eend, 4 wortelen, 300 gr pruimen, 1 stengel porei, 1 ajuin, 1 eetlepel suiker, boter, 4 eikes vers van de pers, een flinke scheut room, gember, peper, roz...
-
Filet van Moeflon met rozemarijn en knoflook
Categorie: Wild
90 min
Ingredienten: 500 gr. moeflonafsnijdsels, olijfolie, 150 gr. prei, fijngesneden, 150 gr. ui, fijngesneden, 150 gr. knolselderie, fijngesneden, 1 blikje tomatenpuree, 5 dl. droge witte wijn, 2 blaadjes laurier, 1 teentje knoflook, geha...
-
Traditioneel gebraden reerug
Categorie: Wild, Kerst
45 min
Dit eenvoudige maar heerlijke recept maakte ik voor ons kerstdiner 2018.
Omdat ik met kerst nogal moet multitasken wilde ik geen al te bewerkelijk
recept h...
Ingredienten: 1 reerug, 3 el roomboter, 2 tl zout, 1 tl grof gemalen zwarte peper, 1 teen knoflook, geplet en fijngehakt, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 5 laurierbladeren, 8 jeneverbessen, 3 st. bleekselderij, grof gesneden, 3 kr...
-
Wildsaus voor bij ree of hertenbief
Categorie: Wild, Warm, Kerst
20 min
Deze saus is een tikkeltje zoet en dat is een perfecte match met ree of
hertenbief.
De saus is makkelijk voor te bereiden en op het laatste moment af te
mak...
Ingredienten: 1 pot wildfond, 2 sjalotjes, gesnipperd, 100 ml droge rode wijn, 50 ml rode port, 125 ml slagroom, 50 gram roomboter, zout en peper, olijfolie, 12 ree of hertenbiefstukjes à 50 gram
-
Hazenpeper
Categorie: Wild
120 min
Ingredienten: 2 uien, 4 kruidnagels, 1/2 liter rode wijn, 1 eetlepel kruidenazijn, 1 takje tijm, peper en zout, 1 haas in stukken, 100 gram ontbijtkoek, 75 gram koude boter, 125 gram magere spekreepjes, 3 eetlepels tarwe bloem, 2 eetl...
-
Vlees: hindegebraad gemarineerd
Categorie: Wild, Kerst
750 min
Een heerlijk stukje vlees voor de feestdagen.
Ingredienten: 600 gr hindegebraad, gember, komijn, marjololein, thijm, koriander, venkelzaad, mosterdzaad, 1 stengel wit van porei, 1 ajuin, 2 teentjes look, 1 wortel, rode wijn, 30 gr goede boter, boter voor het bakken, 200 gr kastan...
-
Reebout in rode wijnsaus
Categorie: Wild, Kerst
90 min
Dit gerecht hebben wij gegeten met kerstmis 2017 en ik bewaar het hier
omdat het een groot succes was zodat ik het zeker nog wel vaker ga
maken.
Ingredienten: reebout van ongeveer 600 gram, klont roomboter, scheut olijfolie, 250 ml volle rode wijn, 2 el rode wijnazijn, peper en zout, 1 el rode bessenjam of gelei, 250 ml wildfond, 8 sjalotten, 1 takje tijm, 4 kruidnagels, 2 bla...
-
Wild zwijnstoverij
Categorie: Wild, Stoofschotels, Kerst
150 min
Een heerlijke wild zwijnstoverij aten wij toen we na een stevige winterse
wandeling aanschoven bij boscafé/berghut "t Hijgend
Hert" in Vij...
Ingredienten: 600 gram wild zwijnspoulet, 1 blaadje laurier, 2 kruidnagels, 3 (geplette) jeneverbessen, takje tijm, ½ tl piment, peper en zout, 1 ui, 1 flesje Bruin Bier (Hert), 1 scheutje rode port, 1 el dragon azijn, 400 ml wildfond...
-
Warme marinade voor groot wild
Categorie: Marinades, Wild
15 min
Ingredienten: 2 glazen rode wijn, 1 glas (rode) wijnazijn, 1 bosje peterselie, grof gehakt, 1 grote ui, fijngehakt, 10 peperkorrels, geplet, 3 laurierbladeren, 10 zaadjes van koriander, 1 takje tijm, grof gehakt, 10 jeneverbessen, gep...
-
Parelhoenbouten
Categorie: Wild, Ovenschotels
40 min
Ingredienten: - 2 parelhoenbouten, - een flinke scheut honing, - grof zeezout, - fijn gesneden rozemarijn, - gemalen zwarte peper, - rode port, - bloem, - boter
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes