Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenschnitzel met spinazie en tomaat
PT30M
Kalkoenschnitzel met spinazie en tomaat
Een heerlijk kalkoenschnitzel met spinazie en tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenschnitzel met spinazie en tomaat te bereiden
1. Leg de kalkoenlapjes tussen twee vellen huishoudfolie. Sla ze goed plat met een houten plankje (of gebruik een deegroller). Kruid ze met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met bloem.
2. Snij de mozzarella en de tomaten in plakjes. Spoel de spinazie en laat ze slinken in het aanhangende water, in wat boter of olie. Kruid de groente met nootmuskaat, peper en zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
3. Bak de kalkoenlapjes 2 tot 3 minuten aan elke kant, in een braadpan in boter of olie. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en leg op elk lapje eerst een paar eetlepels spinazie, dan een paar plakjes tomaat en ten slotte een paar plakjes mozzarella. Kruid de kaas met een vleugje paprikapoeder.
4. Zet de schaal onder de hete grill tot de kaas mooi begint uit te smelten en een goudblond kleurtje heeft.
2. Snij de mozzarella en de tomaten in plakjes. Spoel de spinazie en laat ze slinken in het aanhangende water, in wat boter of olie. Kruid de groente met nootmuskaat, peper en zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
3. Bak de kalkoenlapjes 2 tot 3 minuten aan elke kant, in een braadpan in boter of olie. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en leg op elk lapje eerst een paar eetlepels spinazie, dan een paar plakjes tomaat en ten slotte een paar plakjes mozzarella. Kruid de kaas met een vleugje paprikapoeder.
4. Zet de schaal onder de hete grill tot de kaas mooi begint uit te smelten en een goudblond kleurtje heeft.
Marina zegt: