Recept
« Terug naar recepten
Karbonade met appelsaus
PT70M
Karbonade met appelsaus
Een heerlijk karbonade met appelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van een vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karbonade met appelsaus te bereiden
Meng 7 eetlepels appelstroop met de mosterd, 21/2 eetlepel cajunkruiden en de slaolie. Bestrijk de schouderkarbonades helemaal met het appelstroopmengsel en laat ze 1 uurtje intrekken. Schil en halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Kook de appel met de citroenrasp, het citroensap, 3 eetlepels water, 1/2 eetlepelcajunkruiden en de suiker tot moes (10 minuten). Laten afkoelen. Verwarm de grill voor. Leg de karbonades op een grillrek en rooster ze op de grill aan beide kanten bruin en gaar van binnen (20 minuten). Geregeld keren. Serveer de saus erbij.
yves zegt:
Lekker zal dat zijn,maar wij hebben dat nog nooit zo gemaakt.
En we zullen het maken.
Yves