Recept
« Terug naar recepten
Kerststol
PT180M
Kerststol
Een heerlijk kerststol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kerststol te bereiden
De noten in 100 gr water weken ruim 30 min.
Krenten en rozijnen afspoelen met heet water op een zeef, daar laten uitlekken.
Los de gist op in het water.
Meng alle ingredienten door elkaar in een bak.
15 minuten kneden, nu de noten en vruchten door het deeg werken.
Dek af en laat 1 uur rijzen.
Terug slaan en in twee stukken verdelen, opbollen en 20 min laten rijzen.
Met de rolstok een flinke deuk rollen in het midden, de spijs tot 2 rollen maken en 1 rol spijs in een brood leggen. Nu over de spijs heen dicht klappen, op een licht ingevette bakplaat leggen. Zo ook de tweede maken en op de bakplaat er naast leggen.
Oven verwarmen naar 200 graden, baktijd 45-50 min, met roomboter bestrijken en met poedersuiker bestuiven.
Krenten en rozijnen afspoelen met heet water op een zeef, daar laten uitlekken.
Los de gist op in het water.
Meng alle ingredienten door elkaar in een bak.
15 minuten kneden, nu de noten en vruchten door het deeg werken.
Dek af en laat 1 uur rijzen.
Terug slaan en in twee stukken verdelen, opbollen en 20 min laten rijzen.
Met de rolstok een flinke deuk rollen in het midden, de spijs tot 2 rollen maken en 1 rol spijs in een brood leggen. Nu over de spijs heen dicht klappen, op een licht ingevette bakplaat leggen. Zo ook de tweede maken en op de bakplaat er naast leggen.
Oven verwarmen naar 200 graden, baktijd 45-50 min, met roomboter bestrijken en met poedersuiker bestuiven.