-
Marokkaanse yoghurt saus
Categorie: Sauzen
30 min
Ingredienten: Turkse yoghurt of Griekse (dikke), gehakte peterselie of koriander, suiker, peper, zout, 3 knoflooktenen, citroensap
-
Pompoensoep uit Zanzibar (Supu ya malenge)
Categorie: met Groente
30 min
Toen ik op vakantie was op het eiland Zanzibar heb ik daar een heerlijke
pompoensoep gegeten. De soep was lekker kruidig en dat is niet vreemd
als je weet...
Ingredienten: 1 (fles)pompoen +/- 750 gram, 1 ui, 3 tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 cm verse gember, ½ rode peper, 2 kruidnagels, 2 tl kerriepoeder, 1 ½ l kippenbouillon, 400 ml kokosmelk (1 blik), bosje verse koriander (15 gram) of p...
-
Gehaktballetjes en ei uit de Tajine
Categorie: Tajine, Vlees
50 min
Een overheerlijk gerecht uit de Tajine.
Lekker met rijst of een pasta.
Ingredienten: 600 gr. gehakt naar keuze, 1 ui, gesnipperd, 2 el. fijngehakte koriander, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 tl. zwarte peper, 4 tl. paprikapoeder, 2 tl. komijnpoeder, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tl. kaneelpoeder, 1/...
-
Feestelijk Fonkelwijn dessert
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 3 ½ dl. champagne, 75 gram suiker, 30 gram custardpoeder, 75 gram eidooiers, 50 gram suiker, 6 blaadjes gelatine, 5 dl. slagroom
-
Samosa's hapje uit Zuid Afrika
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 1 ui, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, 250 gram gare kip, 1 theelepel garam masala ( mengsel van geroosterde kruiden), 250 gram gemengde groenten, 1/2 theelepel kurkuma, 2 teentjes knoflook, limoen of citroensap,...
-
Lamsvlees uit de Tajine
Categorie: Tajine, Vlees
90 min
Een heerlijk gerecht wat lekker lang op staat. Ideaal voor als je gasten krijgt; het huis ruikt heerlijk en je hoeft er alleen nog wat rijst of couscous bi...
Ingredienten: 800 gr. lamsvlees, 2 a 3 tomaten, in stukken, 1 a 2 uien, gesnipperd, 1 a 2 teentjes knoflook, gesnipperd , 1 courgette, 1 blikje artisjokharten, 100-150 gr. dadels, 1 eetl. paprikapoeder, 1 eetl. gehakte peterselie, 1 e...
-
Vegetarische tajine met gegrilde feta
Categorie: Tajine, Vegetarisch
40 min
Ingredienten: 4 wortelen, 4 rapen, 2 courgettes, 3 paprika's (groen, rood en geel), 2 uien, 2 aubergines, 1 blik kikkererwten, 1 chilipeper, 2 tomaten, Solo Vloeibaar, komijn, 1 bosje bladpeterselie, 1 mespunt harissa, 1 doosje zwarte...
-
Visbastilla, filodeeg gevuld met een vulling
Categorie: Overig
45 min
Tip: maak dit gerecht van de voren klaar, vries het in en hij kan opgewarmd worden in een voorverwarmde oven op 150 graden
Ingredienten: 500 gram visfilet, 500 gram garnalen, Filodeeg, 250 gram champignons, 1 groene en 1 rode paprika, pakje mihoen, Marinade, 1 kesbour marokaanse winkel, 1 mehdnouz, Saffraan, 2 theelepes Peper, 1 theelepelGember, 1 theelep...
-
Marmita
Categorie: Vlees, Tajine
180 min
Marmita is een heerlijk Marokkaans eenpans gerecht met veel groente, smaakvolle kruiden en mals lamsvlees.
Ingredienten: Broccoli, Courgette, Snijbonen, Sperziebonen, Tomaat, Uien, Aardappelen (vast kokend), Knoflook, Koriander, Lamsstoofvlees, Peper, Zout, Ras el hanout, Olie
-
Gerookte lamsbout met dadels en amandelen
Categorie: Vlees
240 min
Als hij gaar is, is de bout mooi rose van binnen
Het roken geeft een heerlijke smaak aan de gebraden bout.
Ingredienten: 1,5 kg lamsbout (liefst bot in het midden), 4 teentjes knoflook, 1 tl grof zout, 2 tl gemalen koriander, 2 tl gemalen komijn, 2 tl paprikapoeder, 1 tl zwarte peper, 1/2 tl cayennepeper, 100 gr. boter, 120 gr. sappige ged...
-
Mopani Wurms
Categorie: Insekten, Vlees
40 min
Ik heb de rupsen gekocht via internet (levende) en tevens ook sprinkhanen. Weet niet wat ik daar mee doen moet, maar vind wel een gerecht. Binnenkort worde...
Ingredienten: 2 kopjes gedroogde rupsen (toko), zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui in ringen gesneden, 1 tomaat in vieren gesneden, 1 eetlepel chilipoeder
-
Marokkaanse vistajine
Categorie: Tajine, Vis, schaal- en schelpdieren
60 min
Ingredienten: 3 el olijfolie, 1 grote ui, fijngehakt, flinke snuf saffraan draadjes, 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen koriander, 1 t gemalen komijn, 1 tl gemalen kurkuma, 200 g stukjes tomaat uit blik, 300 ml visbouillon/fond, 4 klei...
-
Tajine van kip en spruitjes
Categorie: Tajine, Gevogelte
60 min
Heerlijk recept om mee te variëren
Ingredienten: 2 perssinaasappels, 8 kipdrumsticks, (versgemalen) peper, zout, 3 eetlepels olijfolie traditioneel, 1 eetlepel gemalen koriander, 1½ theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen kaneel, 30 g blanke amandelen, 2 teentjes...
-
Marokkaanse couscoussalade
Categorie: Salades, Rijst
25 min
Ingredienten: 250 gr.couscous, 1 citroen, 4 el.olijfolie, 4 geroosterde paprika's (potje), 1 kleine komkommer, 5 takjes munt, 300 gr.gerookte kipfilet, 3 verse abrikozen, versgemalen peper,zout
-
Lams Tajine uit de Slow Cooker
Categorie: Vlees
550 min
Ingredienten: 500 gram lamsvlees, in blokjes van 2 cm, 1 grote ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 10 cc vers geraspte gemberwortel, 5 cc geelwortel (kunyit), 3 cc kaneelpoeder, 10 cc ketumbar, 10 cc djinten, 2 eetlepels...
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje