-
Tonijnburgers (Balchi di tuna)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 1 blikje tonijn op water (150 gr), klein stukje paprika gesnipperd, een halfje ui (kleine) gesnipperd, ketjap manis (zie bereiding), tomatenketchup (zie bereiding), 1 à 2 niet te grote aardappels gekookt en geprakt (of r...
-
Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
Categorie: Warm, Sauzen
25 min
Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
-
Runderstoofvlees (Curaçao) (Karni stobá di Mai)
Categorie: Vlees
120 min
Op Curaçao heeft iedere familie zijn eigen "karni stobá" recept. Dit is van mijn moeder met wat extra ingrediënten van mij.
L...
Ingredienten: 1 pond runderstooflappen, 1 rode paprika, scheut ketjap manis, peper, kurkuma, 2 blaadjes laurier, 1 à 2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote ui, 1 à 3 el tomatenketchup, gemalen komijn (djintan), kerriepoed...
-
Tomaten in zuur
Categorie: Groenten, Bijgerechten
10 min
Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
-
Cornedbeef pittig gebakken
Categorie: Vlees, Low Budget
15 min
Ingredienten: 1 blik cornedbeef, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 0,5 (rode) paprika, 1 Madame Jeanette, 1 el tomatenpuree, wat heet water (zie opmerking), peper (en zout) naar smaak, 1 a 2 el (olijf) olie
-
Papaya uit de wok
Categorie: Groenten
20 min
Ingredienten: 1 groene papaya, 1 nog niet echt rijpe papaya, 1 a 2 uitjes klein gesneden, 1 a 2 knoflookteentjes kleingesneden, wat olie/margarine
-
Pika Natural (ZEER HEET)
Categorie: Overig
10 min
Ingredienten: 2 uien, 2 Madame Jeanette pepers, 50 à 75 ml witte azijn gedestilleerd, 1tl zout, een halve tl peper
-
Witte kool met kaas uit de oven (Kolo ku keesji )
Categorie: Groenten, Ovenschotels
30 min
Ingredienten: 1 witte kool (middelmaat), zakje geraspte kaas (hoeveelheid naar eigen smaak), zout, margarine of roomboter, (als extra indien gewenst: 2 uien kleingehakt of in ringen en hamblokjes. Zie info onderaan)
-
Caribische kip
Categorie: Gevogelte
90 min
Een lekker zomers kipgerecht.
Ik heb het gegeten met rijst en eigengemaakt tafelzuur, maar andere combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk.
Ingredienten: Voor de marinade:, 2 grote tomaten (of 8 kleine), in grote stukken, 2 grote uien, in grote stukken, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 el Worcestersaus, 2 el balsamico, handvol verse peterselie, enkele takjes verse tijm,...
-
Bakbananen op z'n Curaçaos (banana hasá)
Categorie: Groenten
10 min
Ingredienten: 1 bakbanaan (zie opm), olie
-
Fricandeau (Antilliaanse -gevuld)
Categorie: Vlees
80 min
Een overheerlijk stukje gevuld vlees, een aanrader voor het weekend!
Ingredienten: 500 à 600 gram varkensfricandeau (plat stuk), 100 gram champignons in plakjes, 2 kleine augurken in kleine stukken, 5 groene olijven heel of plakjes (liefst met rode paprika gevuld), ± 10 rozijnen, 1 tomaat in stukken,...
-
Broodje met paprikaspread en avocado
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: 2 grote ronde, niet al te harde broodjes (zie opm), 3 el halvanaise, 1 bosuitje, wit gedeelte heel fijn (of 1 el fijngehakt uitje), 2 a 3 el gerookte paprika uit potje fijngesneden (opm), 0,5 tl geraspte limoen/citroens...
-
Antilliaanse viskroketten
Categorie: Warm
60 min
Ingredienten: 500 gram kabeljauwfilet, 1 ui, 1 paprika, 2 takjes bladselderij, 1 takje peterselie, 1/2 madame jeanette peper, 250 mililiter melk, 250 mililiter water, 1 grote visbouillonblok, 1/2 kipbouillonblok, 35 gram boter, 1/2 th...
-
Piri piri gehaktballetjes uit de Antillen
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 500 gram (runder)gehakt, 1 Madame Jeanet peper, 1 fijngehakte sjalot, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 zakje Bretonse mix, 3 eetlepels paneermeel, 1 bouillonblokje, 1 eetlepel gesneden koriander, 2 eetlepels zoete ketjap...
-
Stoofvlees (Curacaose Karni Stobá 2)
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 1 kilo runderriblappen (zie eerst het begin bij bereiding), 1 ui in kleine stukken, 3 teentjes knoflook in plakken, 2 teentjes knoflook extra in kleine stukken, een halve paprika in stukken, eventueel een pepertje in rin...
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes