-
Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Categorie: Vlees, Ovenschotels
25 min
Lekker gekruid gyrosvlees met gebakken champignons en paprikareepjes in een romige saus en gegratineerd met kaas. Een Toppertje!
Ingredienten: 700 gram schouderkarbonade met gyroskruiden of kant-enklaar gekruid gyrosvlees , 2 eetlepels zonnebloemolie , 250 gram champignons , 1 rode paprika , 200 ml slagroom , 2 eelepels tomatenpuree , (eventueel) klein glaasje...
-
Italiaanse piadina
Categorie: Gebak, taart, cake en koekjes, Kerst
20 min
Italiaanse piadina
Ingredienten: olijfolie, half-om-half gehakt, oregano, buffelmozzarella, zongedroogde tomaten, Parmigiano Reggiano kaas, wraps, rucola, basilicum, knoflook, zout, peper
-
Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
Categorie: Koud, Pasen, Kerst
20 min
Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren.
Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
-
Croissant tray bake
Categorie: Gerecht, Kerst
35 min
Croissant tray bake
Ingredienten: roomboter, croissants, mosterd, ham, geraspte kaas, eieren, melk, zout, peper
-
Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn
Categorie: Vlees, Stoofschotels, Slowcooker
20 min
Zacht gegaard rundvlees in een rodewijn/paprikasaus met diverse soorten paddenstoelen. Extra lekker omdat de stoofpot al een dag tevoren gemaakt was. Het r...
Ingredienten: 1 kilogram rundvlees (liefst sucadelappen) - , 3 grote uien - , 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olie -, 4 eetlepels boter - , 1/2 liter droge rode wijn - , peper, zout -, 1 afgestreken eetlepel bloem -, 2 laurierbla...
-
Spaghetti à la Sonja Bakker
Categorie: Hoofdgerecht
60 min
Ingredienten: 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 wortels, 3 stengels bleekselderij, 500 gram rundergehakt, 3 eetlepels tomatenketchup, 2 deciliter vleesbouillion, 1 deciliter rode wijn, 500 gram spaghetti
-
Franse uiensoep
Categorie: met Groente
60 min
Dit is een smakelijke Franse uiensoep met een heerlijke bite.
Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
-
Franse klassieke uiensoep
Categorie: met Groente
60 min
Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
-
Voorgerecht met trio van asperges
Categorie: Koud
35 min
Dit trio bestaat uit een klein amuseglaasje met lauwwarme aspergeroom, een rolletje van groene asperges in rauwe ham en boursin en een bladerdeeghapje met...
Ingredienten: [b]Aspergerooom[/b]: 500 gram witte asperges, 200 ml kookroom, mespunt suiker, klein sjalotje, 1 eetlepel roomboter, 50 gram veldsla of jonge spinazie, peper, zout, nootmuskaat, paar druppels tabasco, [b]Rolletje van gr...
-
A G V tje uit de wok
Categorie: Vlees, Wokken
30 min
Als je het voorkoken van de aardappelblokjes even niet meetelt, heb je alleen de wok nodig. Bovendien is dit gerecht extra snel klaar als je alle benodigde...
Ingredienten: 100 gram rundergehakt, VOOR DE GEHAKBALLETJES, 100 gram h.o.h gehakt, kerriepoeder naar smaak, oregano naar smaak, zwarte peper naar smaak, snuf paprikapoeder en eventueel wat zout, VOOR DE AARDAPPELTJES, 500 gram geschi...
-
Salade à la Loetje
Categorie: Salades
10 min
Bij het "biefstukkenrestaurant" Loetje kun je bij je biefstuk een hele simpele
side-salade bestellen. Een soortgelijke eenvoudige salade maak ik...
Ingredienten: 1 krop botersla, 3 eieren, ½ komkommer, handvol kleine tomaatjes, krokante spekjes, 1 rode ui, Dressing: - 4 eetlepel zonnebloemolie - 2 eetlepel (witte wijn)azijn - peper en zout - 1 koffielepel mosterd - 1 koffielepel...
-
Bigos (Pools koolgerecht)
Categorie: Stamppot, Kerst
120 min
Ingredienten: 250 gr zuurkool, 1/2 witte kool, 1 winterpeen, 500 gr varkensvlees, 200 gr zuurkoolspek, 1/2 blik tomatenpuree (klein), 4 blaadjes Laurier, 1/2 tl Karwijzaad/kummel, Citroenpeper, Paprikapoeder, Marjolein, snufje zout
-
Citroenmousse
Categorie: Koud
20 min
Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak.
Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten
-
Maken van limoncello (citroenlikeur)
Categorie: Koud
15 min
Ingredienten: 5 biologische citroenen, 400 g witte kristalsuiker, 0,5 l water, 0,5 l zuivere alcohol van 94°
-
Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Categorie: Groenten, Kerst, Kerst
30 min
Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k...
Ingredienten: Groene mini asperges, Haricot verts, Sugar snaps, Mini tomaatjes
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes