KookJij

Kipcocktail

Een heerlijk kipcocktail recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipcocktail te bereiden

Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip heel zachtjes gaar trekken in 20 minuten. Laat daarna afkoelen.
Snij het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes (besprenkel de appelstukjes met citroensap tegen verkleuren) en de 2 ananasschijven in stukjes ,de grapefruit van de schil ontdoen daarna ontvellen en in stukjes snijden. Doe het mengsel in een kom.
Roer kerrie en gembersiroop door de mayonaise. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartier staan.
Bekleed 4 schaaltjes met blaadjes sla en schep er de kipcocktail op.
Geef er eventueel geroosterd brood of toast en boter bij.

Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)

Ik heb het gemaakt voor mijn kerstdiner.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

J

J zegt:
Kan dit ook voor 6 personen?