Recept
« Terug naar recepten
Kipcocktail
PT50M
Kipcocktail
Een heerlijk kipcocktail recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipcocktail te bereiden
Gevogeltefond bereiden met de braadkip
De braadkip in de gevogeltefond laten afkoelen
De braadkip pellen en versnijden. De borstfilets in plakjes verschijden en de rest in julienne
De hardgekookte eieren pellen
Tomaten pellen
Peterselie fijnhakken
Kropsla en eikebladsla spoelen en droogzwieren in de sladroger
Mayonaisesaus bereiden
Presentatiemogelijkheden
Op een bordje
De tomaat in plakjes snijden
De eieren door een haarzeef wrijven tot mimosa (dit is de naam voor het kruim van gezeefde eieren)
De kropsla en rode sla op een bord leggen
De kip erover strooien
Plakjes tomaat (hoeveelheid 1/2 tomaat)dakpansgewijs aan 1 kant van de kip leggen
De mimosa van ei aan de andere kant strooien
Een toefje mayonaisesaus op het bord spuiten of apart in een kommetje serveren
In een glas
De tomaat en eieren in 4 partjes snijden
De kropsla en rode sla ciseleren
In cocktailglazen de sla leggen
De kip mengen met de mayonaisesaus en over de sla draperen
2 partjes tomaat en 2 partjes ei in de glazen zetten
Peterselie erover strooien
De braadkip in de gevogeltefond laten afkoelen
De braadkip pellen en versnijden. De borstfilets in plakjes verschijden en de rest in julienne
De hardgekookte eieren pellen
Tomaten pellen
Peterselie fijnhakken
Kropsla en eikebladsla spoelen en droogzwieren in de sladroger
Mayonaisesaus bereiden
Presentatiemogelijkheden
Op een bordje
De tomaat in plakjes snijden
De eieren door een haarzeef wrijven tot mimosa (dit is de naam voor het kruim van gezeefde eieren)
De kropsla en rode sla op een bord leggen
De kip erover strooien
Plakjes tomaat (hoeveelheid 1/2 tomaat)dakpansgewijs aan 1 kant van de kip leggen
De mimosa van ei aan de andere kant strooien
Een toefje mayonaisesaus op het bord spuiten of apart in een kommetje serveren
In een glas
De tomaat en eieren in 4 partjes snijden
De kropsla en rode sla ciseleren
In cocktailglazen de sla leggen
De kip mengen met de mayonaisesaus en over de sla draperen
2 partjes tomaat en 2 partjes ei in de glazen zetten
Peterselie erover strooien