Recept
« Terug naar recepten
Kleine speklapjes in zoetzure saus
PT50M
Kleine speklapjes in zoetzure saus
Een heerlijk kleine speklapjes in zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine speklapjes in zoetzure saus te bereiden
Snijd de speklapjes in kleine reepjes van circa 2 cm breedte. Meng de sojasaus met de fijngesnipperde knoflook, het zout en de sambal. Laat de speklapjes hierin circa 30 minuten marineren.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de reepjes in circa 30 minuten gaar, tot ze licht knapperig zijn. Houd ze warm. Maak intussen de zoetzure saus door de azijn, suiker, soja en knoflook te mengen. Breng in een steelpannetje aan de kook. Bind de saus eventueel met twee eetl. met water aangemaakte maïzena. Serveer de speklapjes in een schaal en giet de saus erover. Serveer met witte of gele rijst en gekookte sperziebonen.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de reepjes in circa 30 minuten gaar, tot ze licht knapperig zijn. Houd ze warm. Maak intussen de zoetzure saus door de azijn, suiker, soja en knoflook te mengen. Breng in een steelpannetje aan de kook. Bind de saus eventueel met twee eetl. met water aangemaakte maïzena. Serveer de speklapjes in een schaal en giet de saus erover. Serveer met witte of gele rijst en gekookte sperziebonen.
Rob Smits zegt:
Zie ook : http://www.smulweb.nl/artikelen/173823/Sojasaus-en-ketjap-wat-moet-je-wanneer-gebruiken
Groet, rob.