KookJij

Kleine speklapjes in zoetzure saus

Een heerlijk kleine speklapjes in zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine speklapjes in zoetzure saus te bereiden

Snijd de speklapjes in kleine reepjes van circa 2 cm breedte. Meng de sojasaus met de fijngesnipperde knoflook, het zout en de sambal. Laat de speklapjes hierin circa 30 minuten marineren.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de reepjes in circa 30 minuten gaar, tot ze licht knapperig zijn. Houd ze warm. Maak intussen de zoetzure saus door de azijn, suiker, soja en knoflook te mengen. Breng in een steelpannetje aan de kook. Bind de saus eventueel met twee eetl. met water aangemaakte maïzena. Serveer de speklapjes in een schaal en giet de saus erover. Serveer met witte of gele rijst en gekookte sperziebonen.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rob Smits

Rob Smits zegt:
Zoals in veel recepten met soja saus wordt ook hier niet gespecificeerd of dat ketjap manis of ketjap asin betreft. Of hebben we het over de Japanse Kikkoman?
Zie ook : http://www.smulweb.nl/artikelen/173823/Sojasaus-en-ketjap-wat-moet-je-wanneer-gebruiken

Groet, rob.