Recept
« Terug naar recepten
Krokante champignontaart met gerookte kip
PT50M
Krokante champignontaart met gerookte kip
Een heerlijk krokante champignontaart met gerookte kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante champignontaart met gerookte kip te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 minuten bruin.Laat al het vocht verdampen.Schep de crème fraïche door de champignons en neem de pan van het vuur,Roer de gerookte kip en de eieren door het champignonmengsel.Breng op smaak met kerrie,tijm zout en peper.Neem het ontdooide deeg uit de verpakking en vouw de vellen voorzichtig uit.Smeer de bovenkant van elk deegvel met een kwastje in met de rest van de olie.Leg drie deegvellen in de springvorm met de ingevette kant naar boven,Laat ze steeds iets verspringen en ruim over de rand hangen.Leg nog twee drie deegvellen in de vorm zodat een gesloten deegbodem ontstaat.Verdel het champignonmengsel over de deegbodem.Vouw het overhangend deeg losjes over de vulling terug.Verfrommel het laatste deegvel en bedek er,ook met de ingevette kant nar boven,de rest van de taart mee.Bak de taart in de oven in 30 minuten goudbruin en knapperig.Serveer de champignontaart lauwwarm
nolita zegt: