Recept
« Terug naar recepten
Limburgs Zuurvlees- Zoervleisj
PT200M
Limburgs Zuurvlees- Zoervleisj
Een heerlijk limburgs zuurvlees- zoervleisj recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
limburgse streekgerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgs Zuurvlees- Zoervleisj te bereiden
Leg de in dobbelstenen gesneden stukken vlees in een marinade van azijn,water, kruidnagels en laurierbladeren. Laat het vlees ongeveer 12 uur marineren op
een koele plaats. Haal dan het vlees uit de marinade en laat het uitlekken.
Zeef de marinade hierna. Snijd ondertussen de uien in ringen en bak deze ongeveer 10 minuten in de helft van de boter. Voeg na de helft van de baktijd de bruine suiker toe en roer het geheel goed om. Haal uit ui-suikermengsel uit de pan, en bak in de
overgebleven boter de stukken snel aan alle kanten aan. Voeg zout en peper toe, en doe er zoveel gezeefde marinade bij, dat het vlees voor driekwart onderstaat.
Stoof het vlees op een laag pitje in ongeveer 2 tot 2,5 uur gaar.
Voeg na 1 uur het ui-suikermengsel en de laurierbladen toe.
Doe er, als het vlees gaar is, de verkruimelde ontbijtkoek doorheen.
een koele plaats. Haal dan het vlees uit de marinade en laat het uitlekken.
Zeef de marinade hierna. Snijd ondertussen de uien in ringen en bak deze ongeveer 10 minuten in de helft van de boter. Voeg na de helft van de baktijd de bruine suiker toe en roer het geheel goed om. Haal uit ui-suikermengsel uit de pan, en bak in de
overgebleven boter de stukken snel aan alle kanten aan. Voeg zout en peper toe, en doe er zoveel gezeefde marinade bij, dat het vlees voor driekwart onderstaat.
Stoof het vlees op een laag pitje in ongeveer 2 tot 2,5 uur gaar.
Voeg na 1 uur het ui-suikermengsel en de laurierbladen toe.
Doe er, als het vlees gaar is, de verkruimelde ontbijtkoek doorheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
peter willems zegt:
liske zegt:
Dorothe zegt: