-
Dubbele hamburger
Categorie: Gerechten, Vlees, Warm
20 min
Dit is een heerlijke dubbele hamburger, hij is wel vrij lastig om te eten, maar smaakt er zeker niet minder om!
Ingredienten: hamburger (50 - 150 gram), rode peper, augurk, ei, ui, peper & zout, chilipoeder, Duits bolletje, olie, frietsaus, ketjup
-
Gebakken witlof met ketjap
Categorie: Groenten, Warm
5 min
Ingredienten: 4 a 5 stronkjes witlof, ketjap, beetje bakolie of bakboter, koekenpan, snijplank, scherp mesje, vergiet
-
Paasomelet op zijn paasbest
Categorie: Pasen, Warm
20 min
Ingredienten: - 4 eieren losgeklopt met room, - enkele stukjes paprika in reepjes gesneden, - champignons in schijven gesneden, - verse peterselie gehakt, - enkele kerstomaatjes in 4 gesneden, - 100 gr gerookte spekblokjes, - 100 gr g...
-
Uitsmijter champignon
Categorie: Warm, Warm
10 min
Ingredienten: bakboter, 2 eitjes, champigons, tomaat, geraspte kaas, 2 boterhammen
-
Gewokte spinazie
Categorie: Vegetarisch, Warm
10 min
Gewokte spinazie met knoflook en ui, een heerlijke basis voor de lekkerste spinazie uit de wok!
Ingredienten: 600 gram spinazie, 2 teentje knoflook, klein uitje, een beetje olijf olie
-
Biefstukreepjes
Categorie: Wokken, Warm
30 min
Ingredienten: 100 gram biefstuk in dunne reepjes (4,5), 1 teentje knoflook (0,25?), 3 sjalotjes (of uitje) (1), halve groene paprika (0,5), halve rode paprika (1), 100 gram aardappelschijfjes in stukjes (4), 100 gram tauge (1,5), 1 ee...
-
Witte asperges met mascarpone en gerookte zalm in bladerdeeg
Categorie: Overig, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm, Warm
45 min
Een eenvoudig gerecht met het gouden duo ASPERGES en ZALM. Klaar in
40 minuten . Heerlijk als hoofdgerecht en zelfs als lunch.In het klein een
fijne amuse o...
Ingredienten: 1 rol vers bladerdeeg op bakpapier , 6 stuks dikke asperges circa 500 gram geschild , 150 gram gerookte zalm , 4 el mascarpone, rasp van een ½ citroen , 3 eieren 2 eieren pocheren en1 ei los geklopt, beetje gesnipperde...
-
Toast champignon
Categorie: Warm, Beleg
10 min
Ingredienten: - 2 sneden geroosterd volkorenbrood, - 15 tal champignons, - halve ajuin, - 1 sjalot, - 2 teentjes look, - gemalen peper, - muskaatnoot, - zout, - room, - boter
-
Risotto met aubergine en paddestoelen
Categorie: Warm, Hoofdgerecht
20 min
Ingredienten: 1 pot kippenbouillon, 100-200 gr. risottorijst, olijfolie, 1 klontje boter, 1- 2 bakjes (kastanje)champignons, 2-3 (rode) uien, 1 aubergine, peper uit de molen, 1 dl. witte wijn, een handje peterselie, 8-10 blaadjes basi...
-
Omeletje : gerookte zalm en grijze garnalen
Categorie: Warm, Warm
5 min
Ingredienten: 2 eieren, peper, 1 schijf gerookte zalm, een handvol grijze garnalen, 4 snoeptomaatjes, een beetje verse peterselie, een scheutje room, boter
-
Shoarma wrap
Categorie: Wraps, Warm
10 min
Ingredienten: 1 ui, 1 paprika, 1 chili peper ( niet noodzakelijk), 400 gr shoarmavlees, 9 champignons in plakjes, flour tortilla
-
Omelet: pittig met champignon
Categorie: Warm, Warm
20 min
Ingredienten: 2 eieren - geklutst, 100 gr. champignons in vieren, sjalotje in snippers, sambal (eigen smaak en eigen hoeveelheid), ketjap manis (scheutje), scheutje olijfolie, stukje stokbrood
-
Prutje, heerlijk voor op brood
Categorie: Warm, Warm
20 min
Een recept wat al generaties gemaakt wordt. Dit kwam meestal zaterdags op tafel, als beleg op een witte boterham. Er bleef nooit iets over. Ik maak het nog...
Ingredienten: 1 blikje Smac, 1 blik gepelde tomaten, 1 groene paprika, 2 à 3 uien, restje jus, allesbinder, zout, peper, bakboter
-
Chinese mie met roerbakgroenten
Categorie: Wokken, Warm
20 min
Ingredienten: 1 pak à 250 gram Chinese mie (noedels), 1 zak roerbakmix naar smaak (bijv. Aziatisch, Hollands, Italiaans), 1 pond rundergehakt, licht gekruid, 1 zakje mix voor bami, 1 bos koriander, evt. smaakmakers als sojasaus, samba...
-
Zalm met groenten uit de Skottelbraai
Categorie: Gerechten, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
25 min
Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag.
Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart