Recept
« Terug naar recepten
Notenkoeken
PT30M
Notenkoeken
Een heerlijk notenkoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Notenkoeken te bereiden
1 stuks ei, boter, basterd en citroenrasp glad mengen.
Bloem met bakpoeder mengen en zeven.
Bloem door boter mengen tot een deeg
deeg laten opstijven in de koeling.
Oven verwarmen op 175 C.
De noten grof hakken.
Noten bruneren op een droge bakplaat in de oven .
Deeg uitrollen op 4 mm dikte,
met gekartelde steker van 10 cm plakken uitsteken.
Op een ingevette bakplaat leggen.
Met losgeklopt ei de plakken bestrijken.
Afgekoelde noten over de koeken strooien.
De suiker over de koeken strooien en
in het midden van de oven plaatsen.
Goudgeel afbakken in 15-18 minuten.
Bloem met bakpoeder mengen en zeven.
Bloem door boter mengen tot een deeg
deeg laten opstijven in de koeling.
Oven verwarmen op 175 C.
De noten grof hakken.
Noten bruneren op een droge bakplaat in de oven .
Deeg uitrollen op 4 mm dikte,
met gekartelde steker van 10 cm plakken uitsteken.
Op een ingevette bakplaat leggen.
Met losgeklopt ei de plakken bestrijken.
Afgekoelde noten over de koeken strooien.
De suiker over de koeken strooien en
in het midden van de oven plaatsen.
Goudgeel afbakken in 15-18 minuten.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Een lekkere koek en makkelijk om te maken.