Dit is een gerecht dat onze Hongaarse buren op paaszaterdag in de avond serveren. Het hammetje dat ze koken is gezouten en gerookt. De mierikswordtel wordt vers uit de tuingrond gehaald.
Het is volgens onze buren het eerste vlees dat men kon eten daarvan de naam husveti.
Indien de mierikswortel te sterk van smaak is, kan je dit verzachten met de sinaasappelconfituur, maar dat is niet-hongaars.
Recept
« Terug naar recepten
Paasvarkenshammetje in Hongaarse wijze (Husveti csulok)
PT120M
Paasvarkenshammetje in Hongaarse wijze (Husveti csulok)
Een heerlijk paasvarkenshammetje in hongaarse wijze (husveti csulok) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Jaarlijks bereidt door onze Hongaarse buren
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paasvarkenshammetje in Hongaarse wijze (Husveti csulok) te bereiden
Indien het hammetje gezouten is dompel het hammetje enkele uren in lauw water om te ontzouten.
Breng het hammetje in water en kook gedurende circa 2 uur onder rustig sudderen, tot het been en de huid van het vlees volledig loskomen.
Kijk de eieren hard en pel.
Rasp de mierikswortel en meng met mayonaise, zure room of yoghurt.
Verwijder de huid en het been van het gekookte hammetje en vesnij het vlees en breng op smaak met peper en zout.
Dien op een snede vlees met 2 halve eieren en de mierikswortel.
Breng het hammetje in water en kook gedurende circa 2 uur onder rustig sudderen, tot het been en de huid van het vlees volledig loskomen.
Kijk de eieren hard en pel.
Rasp de mierikswortel en meng met mayonaise, zure room of yoghurt.
Verwijder de huid en het been van het gekookte hammetje en vesnij het vlees en breng op smaak met peper en zout.
Dien op een snede vlees met 2 halve eieren en de mierikswortel.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Judit Mezei zegt:
Ik ben zelf Hongaars (woon wel al 14 jr.in Nederland),maar tot mijn grootste spijt kon ik nog geen gerookte varkenshammetje vinden in Nederland om dit te kunnen bereiden voor Pasen. Weet U misschien waar ik deze kan kopen?
Alvast bedankt en Vrolijke Pasen!
Met vriendelijke groet, Judit Mezei (Hengelo ov)
Judit Mezei zegt:
Ik ben zelf Hongaars (woon wel al 14 jr.in Nederland),maar tot mijn grootste spijt kon ik nog geen gerookte varkenshammetje vinden in Nederland om dit te kunnen bereiden voor Pasen. Weet U misschien waar ik deze kan kopen?
Alvast bedankt en Vrolijke Pasen!
Met vriendelijke groet, Judit Mezei (Hengelo ov)
Judit Mezei zegt:
Ik ben zelf Hongaars (woon wel al 14 jr.in Nederland),maar tot mijn grootste spijt kon ik nog geen gerookte varkenshammetje vinden in Nederland om dit te kunnen bereiden voor Pasen. Weet U misschien waar ik deze kan kopen?
Alvast bedankt en Vrolijke Pasen!
Met vriendelijke groet, Judit Mezei (Hengelo ov)