KookJij

Paksoi met vleesreepjes

Een heerlijk paksoi met vleesreepjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paksoi met vleesreepjes te bereiden

Ongeveer 200 gram varkensvleesreepjes marineren in 2 eetlepels witte wijn en 4 eetlepels ketjap manis en 1 uitgeperst teentje knoflook, dit ongeveer 10 minuten minstens laten intrekken. Daarna in wat hete olie de vleesreepjes bruinbakken, er een halve fijngesneden Spaanse peper bij meebakken, voeg daarna 1 paksoi (gesneden) en 3 fijngesneden bosuitje toe, goed roerbakken tot de paksoi geslonken is. Dan de marinade toevoegen en nog even 3 minuten roerbakken.
Pindasaus:
1 fijngeperst knoflookteentje uitbakken met 1 kleine rode ui (fijngesnipperd) en een halve fijngesneden Spaanse peper, als de ui zacht is ongeveer 200 gram pindakaas toevoegen, en 150 ml kokosmelk toevoegen, goed blijven roeren tot de saus glad is (je kan er als de saus te dik blijft wat water toevoegen) Laat het geheel 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
Noedels maak je klaar zoals je gewend bent.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst