Recept
« Terug naar recepten
Perzikcoupe
PT20M
Perzikcoupe
Een heerlijk perzikcoupe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikcoupe te bereiden
Perziken ca. 30 seconden onderdompelen in kokend water. Velletjes van perziken aftrekken. Perziken halveren, pitten verwijderen en elk in 8 partjes snijden. Bessen wassen en van takjes rissen. 3/4 deel van bessen boven kom door zeef wrijven. Perziklikeur door rode-bessensap roeren.
Van munttakje toefjes afnemen. In coupes met ijsbolletjeslepel elk 2 bolletjes scheppen. Perzikpartjes erop leggen. Bessensap erover schenken. Rest van bessen erop scheppen. Garneren met toefjes munt.
Van munttakje toefjes afnemen. In coupes met ijsbolletjeslepel elk 2 bolletjes scheppen. Perzikpartjes erop leggen. Bessensap erover schenken. Rest van bessen erop scheppen. Garneren met toefjes munt.