Recept
« Terug naar recepten
Pompoen-kokossoep
PT30M
Pompoen-kokossoep
Een heerlijk pompoen-kokossoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
490 kCal energie
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen-kokossoep te bereiden
halveer de pompoen,schraap de pitten eruit en snijd het vruchtvlees fijn.Was het citroengras en snijd fijn.Schil de gember en hak in kleine stukjes.Was het pepertje,snijd het doormidden,verwijder de pitjes en hak fijn.Verhit de olie en bak daarin de pompoen,het citroengras,de gember en het pepertje even aan.Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook.Voeg zout en peper toe en laat 15 minuten doorkoken.Rooster intussen de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vet.Pureer de soep kort met de staafmixer.Bestrooi met de pompoenpitten en serveer met het brood.
versluis zegt: