Recept
« Terug naar recepten
Provençaalse aardbeien met een witte chocolade mou
PT45M
Provençaalse aardbeien met een witte chocolade mou
Een heerlijk provençaalse aardbeien met een witte chocolade mou recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaalse aardbeien met een witte chocolade mou te bereiden
Garneer eventueel met verse munttopjes en slagroom.
Was de aardbeien onder koud stromend water. Laat ze uitlekken op een vergiet en droog ze af met keukenpapier. Verwijder de kroontjes, leg de aardbeien in een schaal en bestrooi ze met de vanillesuiker. Zet de aardbeien koel weg tot gebruik.
Smelt de witte chocolade in een bakje in een heetwaterbad. Laat de chocolade daarna even afkoelen. Klop de slagroom halfstijf en vermeng deze met de witte chocolade.
Schep het mengsel vervolgens in kleine bakjes of glaasjes en laat het in de koelkast opstijven. Laat in de tussentijd de suiker in een pan met dikke bodem even karamelliseren, voeg daar de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en laat het tot een stroopje inkoken.
Voeg daarna de sinaasappelpartjes er aan toe en laat het geheel afkoelen.
Plaats de chocolademousse op koude bordjes en rangschik de aardbeien er omheen. Schep tenslotte de sinaasappelsaus rondom
Was de aardbeien onder koud stromend water. Laat ze uitlekken op een vergiet en droog ze af met keukenpapier. Verwijder de kroontjes, leg de aardbeien in een schaal en bestrooi ze met de vanillesuiker. Zet de aardbeien koel weg tot gebruik.
Smelt de witte chocolade in een bakje in een heetwaterbad. Laat de chocolade daarna even afkoelen. Klop de slagroom halfstijf en vermeng deze met de witte chocolade.
Schep het mengsel vervolgens in kleine bakjes of glaasjes en laat het in de koelkast opstijven. Laat in de tussentijd de suiker in een pan met dikke bodem even karamelliseren, voeg daar de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en laat het tot een stroopje inkoken.
Voeg daarna de sinaasappelpartjes er aan toe en laat het geheel afkoelen.
Plaats de chocolademousse op koude bordjes en rangschik de aardbeien er omheen. Schep tenslotte de sinaasappelsaus rondom