KookJij

Pruimengebak (bakplaat)

Een heerlijk pruimengebak (bakplaat) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 30 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: banketbakker henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimengebak (bakplaat) te bereiden

Deeg mengen 2 min., deeg kneden 7 min.
Rusttijd 45 min.
Custard met de suiker mengen.
100 gr koude melk er door roeren.
Rest melk aan de kook brengen en de hete melk bij papje roeren.
Weer terug in de pan schenken, 2 min. laten borrelen,
maar wel blijver roeren.
Geheel laten afkoelen.
deeg uitrollen op grote bakplaat, bakplaat licht invetten.
Deeg op de bodem van de plaat leggen.
pruimen wassen en laten uitlekken
Pitten verwijderen en halveren.
Gele room gelijkmatig verdelen over het deeg.
Pruimen met de schil naar onder op de geler oom verdelen.
Oven verwarmen naar 180gr. C.
Plaat na 30 minuten in het midden van de oven plaatsen, in 25 -30 minuten gaar bakken .
In repen snijden.
Repen in vierkanten of rechthoeken snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst