KookJij

Pruimenkoeken (bakplaat)

Een heerlijk pruimenkoeken (bakplaat) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 32 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: banketbakker henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimenkoeken (bakplaat) te bereiden

In handwarm water de gist en 20 gr suiker oplossen in de beslagkom.
Dit 15 min. laten borrelen
75 gr boter smelten
80 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, bloem en het zout er bij geven.
Dit tot een deeg mengen.
Deeg 10 min. kneden tot het elastisch is.
45 min later verdubbelen .
De puimen wassen, halveren en de pit er uit halen.
125 gr. suiker mengen met 1 zakje vanillesuiker.
De bakplaat met papier beleggen.
Deeg halveren, 680 gr
deeg uitrollen op 30 X 40 cm.
Deeg op de bakplaat leggen.
De pruimen over het deeg verdelen, de bolle kant naar onderen.
Tweede plak deeg uitrollen op 30 X 40 cm.
Over de pruimen leggen en met de vinger deuken in het deeg drukken.
De boter in kleine blokjes snijden en in de kuiltjes leggen.
De amandelschaafsel er over strooien en daar over de vanillesuiker strooien.
Deeg nog 30 min. laten rijzen.
Oven verwarmen naar 200°C.
Bakplaat in het midden van de oven plaatsen en in 30 min goudbruin bakken.
Af laten koelen , snijden,
en met een rozet slagroom serveren.

Je kunt de stukken ook kleiner snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Mag ik aannemen, dat hier de Reine Claude d'Althan wordt bedoeld als pruim van keuze? Die gebruik ik altijd op Limburgse pruimenvlaai. Bedankt voor het recept Henny. Ik ga dat zeker proberen, maar ben wel van plan, om er enkele eetlepels Amaretto over de pruimen te druppelen.