-
Bali Saus
Categorie: Warm
25 min
Ingredienten: 4 kemirienoten geraspt, 3 el ketjap manis, 2 el santen mix, 2 tl djahé, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tl sambal oelek, 0,5 el witte basterdsuiker, 1 el citroensap, 1 el (arachide)olie, 2 dl kokend water, 2 el bawang goreng...
-
Mayonaise: oeroud recept van Belgische mayonaise, generatie op generatie voor Alkien
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie.
Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d...
Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
-
Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
Categorie: Warm, Sauzen
25 min
Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
-
Daslookolie (of azijn)
Categorie: Koud
10 min
Voor de daslook bladeren had ik al een aantal bestemmingen gevonden,
Daslookboter, Daslookpesto, Daslooksoep en Risotto-met-groene-aspergesen-
daslook. Maa...
Ingredienten: handvol daslook bloemen, enkele daslook blaadjes, olijfolie of natuurazijn (hoeveelheid afhankelijk van de inhoud van de fles die je gebruikt).
-
Oud Hollandsche Uiensaus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 3 grote uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, peper en zout, heet water
-
Rode wijn-saus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 500 mililiter bouillon, 500 mililiter droge rode wijn, 40 gram boter, 30 gram bloem, peper
-
Paprikasaus
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in kwart ringen, 1 grote rode paprika, in reepjes, 2 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 kippenbouillontablet opgelost in 3 dl. water, 2 eetlepels bloem, 2 volle eetlepels tomatenpuree, 1 c...
-
Guacamole
Categorie: Koud
20 min
Ingredienten: 1 kleine ui, fijngehakt, 1-2 groene chilipepers, fijngehakt, 1 rijpe tomaat, in piepkleine blokjes gesneden, 10 takjes verse koriander, fijngehakt, 2 rijpe avocado's, zout, limoensap
-
Kruiden drogen
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: verse kruiden, (gekocht per verpakking, waar maar een gedeelte, van is gebruikt)
-
Mayonaise
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: 500 ml zonnebloemolie of maisolie., 1 ei, 1 theelepel mosterd, zout en peper
-
Rode uiensaus voor bij de shoarma
Categorie: Koud
15 min
Lekkere saus voor bij de shoarma
Ingredienten: zonnebloemolie, tomatenpuree, uien, halve komkommer, fijn gesneden peterselie en koriander, wittewijnazijn, suiker, tabasco, zout, zwarte peper naar smaak
-
Madame Jeanette sambal
Categorie: Koud
30 min
Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden.
Ingredienten: Madame Jeanette, Suiker, Citroensap, Zout, Zonnebloemolie, Azijn, Knoflook, Uien
-
Vis naar keuze in roomsausje met Pernod
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: stukje (witte) vis naar keuze, scampi, paling of sint Jakobsvruchten, half glas Pernod, teentje look, sjalot, koffielepeltje visbouillon (poedervorm), - eventueel scheutje verse visbouillon, champignons, garnaaltjes (lie...
-
Saus : Dragonsaus heel simpel en vlug klaar
Categorie: Warm
10 min
Ingredienten: - 75 gram verse dragon, - 400 ml room, - peper, - zout, - 3 sjalotjes, - boter
-
Onze favourite fritessaus
Categorie: Overig, Koud
10 min
Ingredienten: -2 frikandellen, -1 kleine ui heel fijn gesnipperd, -3 eetlepels mayonaise, -3 eetlepels curry, -2 eetlepels zonnebloemolie, -peper en zout
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes