-
Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij
Categorie: met Vlees, met Groente, met Vis, met Zuivel
30 min
Al fietsend door Het Hogeland in Groningen kwamen we langs Abrahams
mosterdmakerij in Eenrum. Natuurlijk werd er gestopt en kwam ik even later
met een &quo...
Ingredienten: 50 gram boter, 60 gram bloem, 125 ml room, 1 liter groentebouillon, ca. 2 eetlepels Abrahams (biologische) Groninger Mosterd, Heerlijk met: spekjes, garnalen, zalm, dunne plakjes Groninger metworst, snippers oude kaas en...
-
Velouté van prei met truffelolie gebakken coquille
Categorie: met Vis
60 min
Ingredienten: 3 st Grote preien, 6 dl Kippenfond, 3½ dl Melk, 5 dl Room, 4 el truffelolie, Coquilles:, 7 st Grote coquilles, 7 pl Gerookte zalm, Tuile van kaas:, 75 g Eiwit, 75 g Room, ¼ tl paprikapoeder, 40 g Aardappelmeel, 100 g Oud...
-
Visvelouté
Categorie: met Vis
45 min
Ingredienten: - 400g aardappelen, - 2 preien, - 1 ui, - 200g gerookte schelvis (haddock), - 7 dl groentebouillon, - 2 dl room, - 1 eetlepel olijfolie, - 1 eetlepel boter, - Kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), - Vers basilicum,...
-
Komkommersoep met gerookte paling
Categorie: met Vis
25 min
Ingredienten: 200 g gerookte paling, 1 bosje peterselie, 2 komkommers, 1 grote aardappel, 1 ui, 2 stengels selderij, 1 liter gevogeltebouillon, 150 g boter, enkele takjes dille, peper en zout
-
Cappuccino van gevogelte bouillon met zalm
Categorie: met Vis
45 min
Ingredienten: 1,5 lietr bouillon van kip (basis), 200 gram verse zalm, 3 grote tomaten (geen vleestomaten), 1 dl slagroom, 1 el cognac, 5 verse blaadjes verse basilicum, peper, zout
-
Venkelsoep met gerookte paling
Categorie: met Vis, Kerst
30 min
Dit is een heerlijk soepje voor bij het kerstdiner. Natuurlijk niet alleen met kerst maar eigenlijk het hele jaar door als je eens een keer luxe wilt eten....
Ingredienten: 1 (of 2) grote venkelknol(len) met groen, 250 ml melk, zout, 30 gram boter, 30 gram bloem, 750 ml kruidenbouillon van 1 tablet, 1 glas droge witte wijn, 100 gram gerookte paling (of zalm)
-
Mosterdsoep met gerookte zalm
Categorie: met Vis
30 min
Ingredienten: klont boter, • 1 ui, • bloem, • fijne mosterd, • grove mosterd, • melk, • water, • kippenbouillon, • room (kookroom of evt. slagroom ongezoet), • evt. droge witte wijn, • gerookte zalmsnippers
-
Licht gebonden paprikasoep met garnaaltjes
Categorie: met Vis
40 min
Ingredienten: 11/2 liter visfond, 600 gram rode paprika's, 125 gram uien, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel maïskiemolie, 5 deciliter kalfsfond, 1 deciliter room, zout en witte peper, 200 gram gepelde Holladse garnalen, 2 eetlepels fijn...
-
Pastinaaksoep met Coquilles
Categorie: met Vis, Warm
45 min
Ingredienten: 1 mespuntje saffraan, 2 uien grof gesneden, 5 el olie, 1/2 liter gevogeltefond, 15 coquilles, 1 rode chilipeper ( garnering ), 1 1/2 dl droge witte wijn, 2 teentjes knoflook, 400 gram pastinaak, geschild, in stukken, 5...
-
Zuurkoolroomsoep met gerookte paling
Categorie: met Groente, met Vis
60 min
Ingredienten: 400 gram zuurkool, 150 gram gerookte palingfilet, 1 Spaanse peper zonder pitten, 2 sjalotjes, fijngesnipperd, 40 gram ganzenvet, 2 teentjes knoflook, 2 (kip)bouillontabletjes, 8 dl water, 1 glas citroenjenever, 2 eierdoo...
-
Cullen Skink (gerookte vissoep)
Categorie: met Vis
50 min
Ingredienten: 30 gr.boter, 400 gr.in ringen gesneden prei, 1 fijngesnipperde ui, 500 gr.aardappelen, 500 ml.visbouillon, 500 ml.melk, 250 gr.gerookte heilbot, 125 ml.slagroom, bieslook voor de garnering, witte peper,zeezout, scheutje...
-
Soep : Tomaten rivierkreeften soepje met dille
Categorie: met Groente, met Vis
20 min
Ingredienten: - 1pakje gezeefde tomaten, - 1ajuin zeer fijn gesneden, - 1 wortel zeer fijn gesneden, - 1 aardappel zeer fijn gesneden, - dille, - gemalen peper, - zeezout, - een handvol rivierkreeftjes
-
Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen
Categorie: met Vis, Warm
30 min
Dit is een echte lente/zomersoep.
De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect.
Vergeet niet de dille toe te voegen want di...
Ingredienten: 450 gram verse spinazie, 3 sjalotten, 4 teentjes knoflook, 200 gram gerookte zalm, 150 gram Noorse garnalen, 200 ml. kookroom, 1 liter kippenbouillon, 1 el. boter, 2 el. fijngesneden dille
-
Kreeftensoep met Hollandse garnalen
Categorie: met Vis, Kerst
90 min
Kreeftensoep oftewel Bisque d'Homard is helemaal niet moeilijker te maken
dan welke andere soep ook. Het enige lastige aan deze soep is om het
kreeftenvlee...
Ingredienten: 2 (diepvries) kreeften, 3 liter visbouillon (van visbouillonblokken), 2 wortelen, 2 uien, 1 flinke prei, 2 st bleekselderij, 1 el paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 dl cognac, 2 dl droge witte wijn, 500 ml (kook)room, 5...
-
Zalmsoep
Categorie: met Vis
30 min
Ingredienten: 1 sjalotje, gesnipperd, 20 gr boter, 6 dl visbouillon, tablet, 1 dl droge witte wijn, 100 gr aardappelblokjes, voorgekookt, 100 gr dobbelsteentjes spek, 300 gr zalmfilet, in blokjes, 2 dl room, 2 el verse dille, gehakt,...
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Birria Taco's met de Birria Bomb
Recept: Tajine: konijn bedwelmd in een romig sausje
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Rundvleesgoulash met port en balsamico
Recept: Rundvleesgoulash met port en balsamico