Recept
« Terug naar recepten
Taai-taai
PT20M
Taai-taai
Een heerlijk taai-taai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker opa-henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taai-taai te bereiden
Klop met een vork de honing en het halve ei.
Voeg daarna de overige ingredienten toe.
En meng alles tot een samenhangende kleverige bal.
Laat het deeg een half uur in de vriezer rusten.
Rol het deeg op bakpapier met wat bloem tot een platte lap van ongeveer 1 cm dik.
Steek er mooie vormen uit
of maak er poppen van.
Of maak er repen van (10 X 5 cm).
Bak de taaitaai 15 a 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Voeg daarna de overige ingredienten toe.
En meng alles tot een samenhangende kleverige bal.
Laat het deeg een half uur in de vriezer rusten.
Rol het deeg op bakpapier met wat bloem tot een platte lap van ongeveer 1 cm dik.
Steek er mooie vormen uit
of maak er poppen van.
Of maak er repen van (10 X 5 cm).
Bak de taaitaai 15 a 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Op de vraag van Dorry55 heb ik het recept nu op de site gezet.
dorry55 zegt: