Recept
« Terug naar recepten
Turban van Zeetong,Zalm en Langoustine in Riesling
PT60M
Turban van Zeetong,Zalm en Langoustine in Riesling
Een heerlijk turban van zeetong,zalm en langoustine in riesling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turban van Zeetong,Zalm en Langoustine in Riesling te bereiden
De ijskoude zalm met de eiwitten kort pureren in de mixer (snel anders gaat de farce smeren),kruiden met peper en zout.2/3 van de creme fraiche toevoegen en de farce in de koeling plaatsen.De courgette in schijfjes snijden en eventjes stoven in boter,wegzetten.De tongfilets eventueel wat plat kloppen,insmeren met een dikke laag van de farce,oprollen en vastzetten met een touwtje.Scampi's ontdoen van darmkanaaltje en op hoog vuur bakken,afkoelen en op het tongrolletje drukken.De rolletjes in een sauteuse plaatsen,omgieten met riesling en zachtjes laten garen in c.a 6 minuten.Dan de rolletjes uit het kooknat halen.Het kooknat op hoog vuur in laten koken tot de helft en de resterende cremefraiche toevoegen en op niet te hoog vuur inlaten koken,passeren.Decourgette schijfjes opwarmen.Op een bord het tongrolletje plaatsen,de scampi er boven op plaatsen,omgieten met de saus.Lepeltje zalmeitjes er boven op.Garneren met schijfjes courgette rondom het tongrolletje