Recept
« Terug naar recepten
Varkensmedaillons met frisse venkelsalade
PT40M
Varkensmedaillons met frisse venkelsalade
Een heerlijk varkensmedaillons met frisse venkelsalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensmedaillons met frisse venkelsalade te bereiden
Breng de linzen in ruim koud water aan de kook,draai het vuur lager en kook ze op middelhoog vuur in 20 min.beetgaar.Giet ze af en roer 1 el.olijfolie door de linzen.Breng het op smaak met peper en zout.Snijd de onder-en bovenkant van de venkelknollen en snijd de groente in dunne plakjes.Snijd de citroen doormidden.Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes.Breng de venkelplakjes op smaak met het citroensap,peper en zout.Snijd de varkenshaas in 4 stukken van 4 cm.dikte.Bestrooi ze met peper en zout.Verhit in de grillpan 1 el.olijfolie en bak hierin de medaillons in 5-7 min.op hoog vuur goudbruin en gaar.Keer het vlees halverwege om.Schep in een kom de venkelplakjes door de rest van de olijfolie.verdeel de linzen over 4 borden en leg het vlees erop.Schep de venkelsalade bovenop het vlees.Garneer met enkele partjes citroen en serveer direct.