-
Cappucino van groene asperges
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 500 g groene asperges, 4 dl kippenbouillon, 1 dl room, worchestershiresaus, peper en zout, 4 rivierkreeftjes of garnalen, geroosterde amandelschilfers
-
Mosterdsoep (zeer snelle)
Categorie: Warm, met Zuivel
20 min
Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep.
Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
-
Voorgerecht met trio van asperges
Categorie: Koud
35 min
Dit trio bestaat uit een klein amuseglaasje met lauwwarme aspergeroom, een rolletje van groene asperges in rauwe ham en boursin en een bladerdeeghapje met...
Ingredienten: [b]Aspergerooom[/b]: 500 gram witte asperges, 200 ml kookroom, mespunt suiker, klein sjalotje, 1 eetlepel roomboter, 50 gram veldsla of jonge spinazie, peper, zout, nootmuskaat, paar druppels tabasco, [b]Rolletje van gr...
-
Gebraden kwartel met witlof en mosterdsaus
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 5 kwartels, 3 struikjes witlof, 1/2 dl madeira, 20 gram grove mosterd, 1 dl kalfsfond, 2 1/2 dl koksroom
-
Zachte mosterdsoep
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 2 eetlepels boter, 3 preien in ringen, 3 eetlepels grove mosterd ( Limburgse uiteraard ), 3 kruimige aardappelen in blokjes, 7 1/2 dl kippenbouillon, 2 dl slagroom (niet perse nodig, zonder is ook lekker), versgemalen zw...
-
Surf & turf met asperges
Categorie: Koud, Warm, Pasen
20 min
Dit heerlijke voorgerecht hadden wij met het Paasdiner van 2022. Op en
top genieten van de verse asperges en deze verwerkt in een makkelijk en
snel te make...
Ingredienten: 4 witte asperges, 8 groene aspergepunten, 8 plakjes rosbief, 12 grote garnalen, geroosterde pijnboompitten, 2 lente uitjes, truffelmayonaise, peper en zout, olijfolie
-
Turkse linzen soep = Mercimek
Categorie: met Groente, Warm
80 min
Ingredienten: 2 liter water., 4 kippeboullionblokjes,of 2 liter verse kippe of vleesboullion, 400 gram rode linzen, 1 wortel, 1 ui, 1 kleine aardappel, 2 eetlepels tomatenpuree, Boter, een eetlepel nane(gedroogde mint), Zwarte peper
-
Gefrituurde kikkerbilletjes
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 12 kikkerbilletjes, sap van 1 citroen, 1 deciliter olie, peper en zout, 1 teentje knoflook, geperst, 1 bosje gehakte peterselie, 3 deciliter frituurbeslag
-
Kip-preiragoût met Boursin
Categorie: Warm, Warm
15 min
Ingredienten: 750 gr. prei, 1 kruidenbouillontablet, 300 gr. kipfilet, 50 gr. boter, 4 el. bloem, 1 pakje Boursin met kruiden, p+z
-
Haring in dille-roomsaus
Categorie: Koud, Koud, Koud
15 min
Ik heb hiervoor nieuwe haring gebruikt. Zure haring kan ook. Ik heb dit recept al vaak gemaakt als onderdeel van een buffet. Je kunt dit al een dag tevoren...
Ingredienten: 8 nieuwe haringen of zure haringen - , 2 dl mayonaise - , 1 dl zure room - , 1 dl crème fraîche -, 1 ui fijngehakt - , 1 eetlepel gehakte dille-, 1 eetlepel jenever, wodka of aquavit - , 1 klein teentje knoflook geperst...
-
Gegrilde Halloumi (Griekse kaas)
Categorie: Warm, Gerechten
20 min
Ingredienten: 1 pakje halloumi (Griekse kaas die je kunt bakken), 1 courgette, peterselie, 1 teentje knoflook, citroensap, extra vergine olijfolie, zout, peper
-
Witte asperges met mascarpone en gerookte zalm in bladerdeeg
Categorie: Overig, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm, Warm
45 min
Een eenvoudig gerecht met het gouden duo ASPERGES en ZALM. Klaar in
40 minuten . Heerlijk als hoofdgerecht en zelfs als lunch.In het klein een
fijne amuse o...
Ingredienten: 1 rol vers bladerdeeg op bakpapier , 6 stuks dikke asperges circa 500 gram geschild , 150 gram gerookte zalm , 4 el mascarpone, rasp van een ½ citroen , 3 eieren 2 eieren pocheren en1 ei los geklopt, beetje gesnipperde...
-
Griekse auberginesalade (Melizanosalata – mezedes)
Categorie: Voorgerecht, Koud
60 min
Ingredienten: 2 à 3 grote aubergines, 1 grote of 2 kleinere uien, 1 teen geperste look, scheutje citroensap (naar smaak), 1 eetl.Griekse yoghurt, een handvol bladpeterselie, peper en zout
-
Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen
Categorie: Koud
10 min
Deze salade met gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen is
een van mijn favoriete (voor)gerechten als ik uit ga eten. Voor mij is dit een
(hei...
Ingredienten: 100 gram gerookte zalm, 100 gram gerookte paling, 100 gram Hollandse garnalen, 75 gram gemengde sla (1 zakje), +/- 10 kleine tomaatjes, 1 citroen, handvol pijnboompitten, handvol croutons, vinaigrette (azijn, mosterd, ol...
-
Mercimek Corbasi = Linzensoep
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 1 kopje linzen, 3 kopjes water, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 2 uien (heel fijngesneden), 1 theelepel djinten, 1 theelepel gemalen chilipepertjes, 2 eetlepels gehakte verse munt, 2 bouillonbl...
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes