-
Mosterdsoep (zeer snelle)
Categorie: Warm, met Zuivel
20 min
Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep.
Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
-
Gebraden kwartel met witlof en mosterdsaus
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 5 kwartels, 3 struikjes witlof, 1/2 dl madeira, 20 gram grove mosterd, 1 dl kalfsfond, 2 1/2 dl koksroom
-
Zachte mosterdsoep
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 2 eetlepels boter, 3 preien in ringen, 3 eetlepels grove mosterd ( Limburgse uiteraard ), 3 kruimige aardappelen in blokjes, 7 1/2 dl kippenbouillon, 2 dl slagroom (niet perse nodig, zonder is ook lekker), versgemalen zw...
-
Kip-preiragoût met Boursin
Categorie: Warm, Warm
15 min
Ingredienten: 750 gr. prei, 1 kruidenbouillontablet, 300 gr. kipfilet, 50 gr. boter, 4 el. bloem, 1 pakje Boursin met kruiden, p+z
-
Gegrilde Halloumi (Griekse kaas)
Categorie: Warm, Gerechten
20 min
Ingredienten: 1 pakje halloumi (Griekse kaas die je kunt bakken), 1 courgette, peterselie, 1 teentje knoflook, citroensap, extra vergine olijfolie, zout, peper
-
Meesterlijke mergpijp op toast
Categorie: Warm
25 min
Ingredienten: 4 stukken mergpijp van ca. 3-4 cm dik,, 2 sjalotten, 2 sneden warme toast, zwarte peper uit de molen, grof zeezout
-
Bretonse mosselen à la crème
Categorie: Warm, Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 2 kilo mosselen (schoongemaakt, ontdaan van pokken en baarden), 250 ml crème fraîche, 250 ml kookroom, 1 thee lepel echte Dijonmosterd, 1 thee lepel witte peper, 1 thee lepel zeezout, 1 eetlepel fijn gehakte selderij, 1...
-
Turkse linzen soep = Mercimek
Categorie: met Groente, Warm
80 min
Ingredienten: 2 liter water., 4 kippeboullionblokjes,of 2 liter verse kippe of vleesboullion, 400 gram rode linzen, 1 wortel, 1 ui, 1 kleine aardappel, 2 eetlepels tomatenpuree, Boter, een eetlepel nane(gedroogde mint), Zwarte peper
-
Griekse garnalengratin
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid, 2 eetl. olijfolie, 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 2 vleestomaten, ontveld,, zonder zaadjes in stukjes, 2 eetl. ouzo of Pernod, 125 ml de...
-
Gefrituurde kikkerbilletjes
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 12 kikkerbilletjes, sap van 1 citroen, 1 deciliter olie, peper en zout, 1 teentje knoflook, geperst, 1 bosje gehakte peterselie, 3 deciliter frituurbeslag
-
Witte asperges met mascarpone en gerookte zalm in bladerdeeg
Categorie: Overig, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm, Warm
45 min
Een eenvoudig gerecht met het gouden duo ASPERGES en ZALM. Klaar in
40 minuten . Heerlijk als hoofdgerecht en zelfs als lunch.In het klein een
fijne amuse o...
Ingredienten: 1 rol vers bladerdeeg op bakpapier , 6 stuks dikke asperges circa 500 gram geschild , 150 gram gerookte zalm , 4 el mascarpone, rasp van een ½ citroen , 3 eieren 2 eieren pocheren en1 ei los geklopt, beetje gesnipperde...
-
Surf & turf met asperges
Categorie: Koud, Warm, Pasen
20 min
Dit heerlijke voorgerecht hadden wij met het Paasdiner van 2022. Op en
top genieten van de verse asperges en deze verwerkt in een makkelijk en
snel te make...
Ingredienten: 4 witte asperges, 8 groene aspergepunten, 8 plakjes rosbief, 12 grote garnalen, geroosterde pijnboompitten, 2 lente uitjes, truffelmayonaise, peper en zout, olijfolie
-
Mercimek Corbasi = Linzensoep
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 1 kopje linzen, 3 kopjes water, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 2 uien (heel fijngesneden), 1 theelepel djinten, 1 theelepel gemalen chilipepertjes, 2 eetlepels gehakte verse munt, 2 bouillonbl...
-
Spareribs
Categorie: Warm, Gerechten
120 min
Ingredienten: 900 gr spareribs, 2 el donkere sojasaus, 3 el hoisinsaus, 1 el Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 mestpunt Chinees vijfkruidenpoeder, 2 el bruine basterdsuiker, 1/4 tl chilisaus, 2 teentjes knoflook, gekneusd, tak vers...
-
Olijvensoep
Categorie: met Groente, Warm
20 min
Een heerlijke soep, bijzonder van smaak door de olijven en afgewerkt met Mascarpone
Ingredienten: groene olijven zonder pit, sjalotten, knoflook teentjes, bakje mediterrane tapenade, pakje mascarpone, evt. bouillon blokje, bascilicumblaadjes, scheutje sherry of marsala, klontje boter
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes