Recept
« Terug naar recepten
Warme Vruchtennestjes
PT30M
Warme Vruchtennestjes
Een heerlijk warme vruchtennestjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme Vruchtennestjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 gr. Vet 10 kleine taartvormpjes in met een beetje van de citroenolie. Snijd het filodeeg in 40 vierkanten van ca 12 x 12 cm. Vet ze in met de rest van de olie en bekleed de taartvormpjes met 4 blaadjes Filodeeg. Draai de blaadjes telkens een beetje, zodat er een ster effect ontstaat.
Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartbakje in 7 a 8 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn. Laat op een rooster afkoelen.
Verhit ondertussen de vruchten, suiker en het piment in een pan op middelhoog vuur; roer voorzichtig en wacht tot alles warm is.
Temper het vuur en laat het fruit 10 minuten sudderen onder voortdurend roeren. Haal de pan van het vuur en laat uitlekken.
Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartbakje in 7 a 8 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn. Laat op een rooster afkoelen.
Verhit ondertussen de vruchten, suiker en het piment in een pan op middelhoog vuur; roer voorzichtig en wacht tot alles warm is.
Temper het vuur en laat het fruit 10 minuten sudderen onder voortdurend roeren. Haal de pan van het vuur en laat uitlekken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Bertal zegt:
natuurlijk kan je ook andere vruchten nemen, maar in deze tijd is dit ook wel erg lekker., succes :);)M.V.G. Bert