Recept
« Terug naar recepten
Wild konijn á la camarguaise
PT70M
Wild konijn á la camarguaise
Een heerlijk wild konijn á la camarguaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wild konijn á la camarguaise te bereiden
Bestrooi de delen van het konijn met zout, peper en bak ze om en om bruin in de olijfolie.
Voeg de sjalotten toe en laat ze even meefruiten.
Doe de wijn erbij en roer de aanbaksels los.
Steek de tomaat tussen de stukken konijn en roer de knoflook door het braadvocht.
Doe een deksel op de pane en laat alles 40 min. zachtjes stoven.
Voeg dan de olijven toe en laat het konijn nog ca 15 min. stoven.
Kook het vocht tot 1/3 in.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg op elk bord een paar stukken konijn en bestrooi ze met gehakte dragon en croutons.
Voeg de sjalotten toe en laat ze even meefruiten.
Doe de wijn erbij en roer de aanbaksels los.
Steek de tomaat tussen de stukken konijn en roer de knoflook door het braadvocht.
Doe een deksel op de pane en laat alles 40 min. zachtjes stoven.
Voeg dan de olijven toe en laat het konijn nog ca 15 min. stoven.
Kook het vocht tot 1/3 in.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg op elk bord een paar stukken konijn en bestrooi ze met gehakte dragon en croutons.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
sorry dat ik zo laat reageer, heb in het ziekenhuis gelegen.
ben blij dat het recept geslaagd is, veel succes verder:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
zou het zeker doen, succes:);)
m.v.g. Bert Allers