KookJij

Yamfufu

Een heerlijk yamfufu recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Esther's homepage
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yamfufu te bereiden

Schil de yams, spoel ze af onder de koude kraan, snijd ze in plakken en zet ze op met 1 liter water (geen zout).
Laat de yams zachtjes gaar koken in de afgedekte pan, giet het water af (bewaar een deel hiervan voor later) en wrijf de yams door een zeef of pureer ze met een keukenmachine.
In Afrika worden de gekookte yams in een vijzel gestampt.
Voeg eventueel iets van het kookwater toe tot er een smeuïge puree ontstaat.
Klop de fufu door met een houten lepel en doe hem in een warme schaal.
Dien op bij gestoofd vlees of gestoofde vis of bij groente- of okersoep.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard Schaefers

Gerard Schaefers zegt:
Lindapie,

CASSAVE- MAÏS- OF YAMFUFU

Fufu is de Afrikaanse verzamelnaam voor een aantal zetmeelgerechten die gegeten worden zoals wij aardappelen eten, dus bij vlees of vis. Fufu vormt de basis van de Afrikaanse maaltijd.

Op de site vam Esther vind je meer informatie over haar recepten. Die is: www.xs4all.nl/~westher
lindapie

lindapie zegt:
Yam is een wortel met de smaak van aardappelen, maar meliger. Maar fufu is een vaste gries brij, heb het alle twee reeds meerdere keren bij Togolese vriend gegeten, smaakt beide heel lekker.Enkel ter info.