Mijn toegevoegde recepten
-
Schoofschotel van kalfsschenkel
-
Nieuwe erwtensoep met kippenvleugeltjes
-
Terinne van vleugeltjes en nek op Hongaarse wijze ( szárnyas kocsonya )
-
Paprika - aubergine puree (Ajvar)
-
Stoofpot van Oesterzwam ( laskapörkölt )
De door mij gegeven reacties
-
Zeker proberen, zeker als je in Hongarije verblijft. Komijnpoeder doe ik er niet bij, ook niet in pörkölt. Als spek neem ik het spek met weinig vet ( Kolosvari szalona ). Ik neem ook het zachte paprikapoeder. Soms voeg ik ook wel eens gemalen paprikcreme (daralt )toe. Het is een soep die we meestal kregen na een avondje en nachtje feesten.
Recept: Klassieke Hongaarse boemelaarssoep (Korhelyleves gazdagon) -
Bemerking van Rita de chef-kokin. De echte bereiding is als volgt: 1 liter volle melk aan de kook brengen en vuur afzetten. Speculoos en peperkoek in kleine stukjes aan de melk toevoegen. Boter en suiker toevoegen. Er mag ook candij siroop toegevoegd worden. Aan de kook brengen en goed roeren. Het vuur afzetten en de eieren onder mengen toevoegen tot een homogene massa. In vuurvaste schotel gieten en 45 min de oven bij 200°. PS: Men kan ook gekonfijt fruit toevoegen. Dat was volgens Rita de werkelijke bereidingswijze. Veel succes.
Recept: Boeren vlaaien uit het Waasland volgens Rita's recept
Persoonlijk profiel
« Terug naar gebruikersAlfons Van de Mieroop
Recepten:
63