Mijn dochters hebben we weer over gehaald te gaan gourmetten :-) Omdat ik alles zelf marineer, salade en satésaus maak, de groenten en fruit snij en brood bak, is het dus redelijk veel werk ;-) Ik vind het zelfs meer werk dan een "gewoon" kerstmenu van 4 of 5 gangen, waarvan enkele van te voren kunt voorbereiden en in de oven kunt bereiden. Vooraf aan de gourmet maak ik dus een simpel maar heerlijk soepje. Ik maakte het eens voor mijn oma, toen 90, omdat ze eveneens hoogbejaarde gasten kreeg. Deze visite vond hem zo lekker dat ze me het recept vroegen. Ik was zeer vereerd :-) Ik gebruik hiervoor potje en blikje als het snel klaar moet zijn. Anders trek ik zelf de bouillon. Hier de snel klaar versie.
3 eetl olijfolie
1 potje goede kippenbouillon met 6 !! potjes water.
1 blikje concentreerde tomatenpuree + water om alles eruit te krijgen
1 ui, zeer fijn gesnipperd
1 flinke teen knoflook, geperst
1 eetl. ketjap manis. Ik gebruik hiervoor die van Conimex
1 eetl. azijn
2 eetl. suiker, kan gewoon met witte suiker
1/4 theel. sambal oelek, de soep krijgt dan iets pit. De liefhebber kan natuurlijk meer gebruiken
handje rijstmie (Mihoen) Conimex
Fruit het uitje, maar niet bruin, in de olijfolie in de soeppan.
Voeg de knoflook toe, een halve minuut zachtjes meebakken.
Bak dan de tomatenpuree 1 minuut mee om te ontzuren, blijven roeren.
Voeg dan de bouillon toe met 6 potjes water en roer het geheel goed door.
Daarna de ketjap, azijn, suiker en samba erbijl en breng het al roerend aan de kook.
Zet het op je kleinste warmtebron om 20-30 minuten te pruttelen, af en toe roeren. deksel iets schuin.
Nu haal je de soep van warmtebron en voeg je de rijstmie toe, goed roeren. Deze gaart in een paar minuten vanzelf in de hete soep. Eet smakelijk! Ik verstuur het recept maar zo en ga een andere keer wel aan de slag met de officiële recepten- instuur formulier!
Mijn toegevoegde recepten
-
Foe Yong Hai met rijst en saus
-
Chineese zoet/zure kippen- tomatensoep
De door mij gegeven reacties
-
Op zich een lekker recept maar het aantal pepers in de sambalsaus is heel erg veel en vooral door de madame Jaenette niet te eten voor de meeste mensen. Ook de knoflooksaus word erg scherp doordat er een hele bol geperste knoflook in gaat, dat doe ik dus iets minder ;-) De rest van het recept lijkt me een heerlijke combinatie
Recept: Wrap met kipshoarma, ijsbergsla, eigengemaakte sambalsaus en eigengemaakte knoflooksaus -
Limoncello Anna :-) ? Dan doe ik ook mee!
Blog: GROEN GELUK
Persoonlijk profiel
« Terug naar gebruikersTanja Hermens
Recepten:
2