Het barbecue nagerecht van de zomer!
Datum: 19 juli 2016 Categorie: Eten en Drinken, Inspiratie, Recepten Reacties: 5Het heerlijke weer heeft even op zich laten wachten maar het is er: ultiem BBQ weer! Met vlees, vis, groente en een lekker verkoelend drankje is de barbecue nagenoeg compleet. Nagenoeg? Ja nagenoeg, wat dit dessert mag niet ontbreken tijdens de zomerse bbq.
Wat heb je nodig voor dit nagerecht? Een barbecue, een mes, en per persoon een banaan en circa vijf stukjes chocolade (naar keuze) per persoon.
- Snijd de schil van banaan halverwege door maar zorg dat de banaan heel blijft en laat aan het uiteinde de schil vast zodat je de schil open kunt klappen.
- Snijd vijf schijfjes uit de banaan en vul deze op met de blokjes chocolade
- Klap de bananenschil dicht en leg de banaan op het rooster van de (nagloeiende) barbecue
- Na ongeveer vijf a tien minuten is de onderkant van de schil zwart en begint te chocolade te smelten.
Nu begint het feest, de chocolade banaan is klaar om op te eten!
Eenvoudig, snel en met slechts twee ingrediënten maak jij deze zomer de barbecue compleet!
Tip: ook lekker besprenkel de banaan met een klein beetje likeur
Liever een ander nagerecht? Klik dan hier en kijk snel tussen de andere nagerechten. Het recept opslaan bij je favorieten? Klik dan hier en ga naar de receptpagina.
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André