KookJij

Chocolade banaan op de BBQ

Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker!
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Recept van Jan
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade banaan op de BBQ te bereiden

  1. Snijd de schil van banaan halverwege door maar zorg dat de banaan heel blijft en laat aan het uiteinde de schil vast zodat je de schil open kunt klappen. 
  2. Snijd vijf schijfjes uit de banaan en vul deze op met de blokjes chocolade.
  3. Klap de bananenschil dicht en leg de banaan op het rooster van de (nagloeiende) barbecue.
  4. Na ongeveer vijf a tien minuten is de onderkant van de schil zwart en begint te chocolade te smelten. 

Mijn kookverhaal (Nadine )

Tip: besprenkel met likeur en/of serveer met een bolletje ijs.

Het recept staat al geruime tijd als blog (https://www.kookjij.nl/blogs/het-barbecue-nagerecht-van-de-zomer) op de website en het werd de hoogste tijd dat dit recept voor chocolade banaan op de BBQ ook tussen de recepten te vinden is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Deze ga ik binnenkort eens proberen, ben hier wel benieuwd naar eigenlijk.
Ben niet zo van warm fruit, maar dit spreekt mij dus wel weer aan.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ha! Heerlijk, Jan zijn specialiteit op KookJij!
Wat is dát heerlijk, zeg;-)