Tip: besprenkel met likeur en/of serveer met een bolletje ijs.
Het recept staat al geruime tijd als blog (https://www.kookjij.nl/blogs/het-barbecue-nagerecht-van-de-zomer) op de website en het werd de hoogste tijd dat dit recept voor chocolade banaan op de BBQ ook tussen de recepten te vinden is.
Recept
« Terug naar recepten
Chocolade banaan op de BBQ
PT10M
Chocolade banaan op de BBQ
Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker!
Bereiding
Hoe Chocolade banaan op de BBQ te bereiden
- Snijd de schil van banaan halverwege door maar zorg dat de banaan heel blijft en laat aan het uiteinde de schil vast zodat je de schil open kunt klappen.
- Snijd vijf schijfjes uit de banaan en vul deze op met de blokjes chocolade.
- Klap de bananenschil dicht en leg de banaan op het rooster van de (nagloeiende) barbecue.
- Na ongeveer vijf a tien minuten is de onderkant van de schil zwart en begint te chocolade te smelten.
Harry Löhr zegt:
Ben niet zo van warm fruit, maar dit spreekt mij dus wel weer aan.