In mijn groentepakket zat dit keer ook rabarber.
Ik weet dat ik dat vroeger erg lekker vond, maar ik wilde geen suiker gebruiken en om het zonder iets zoets er door te eten, vond ik ook geen goed idee.
Vandaar deze oplossing en ik vind het heerlijk!
Recept
« Terug naar recepten
Rabarberbanaanmousse
PT15M
Rabarberbanaanmousse
Een heerlijk rabarberbanaanmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
me, myself and I
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarberbanaanmousse te bereiden
Maak de rabarber schoon en snijd hem in stukjes van zo´n 3 cm.
Was de stukjes goed en gooi ze met aanhangend water in een pannetje.
Zet het op een middel vuurtje.
Pers ondertussen de sinaasappel uit en snijd de banaan in stukjes.
Staafmixer deze beide met elkaar.
Kijk of de rabarber al gaar is (gaat echt snel) en roer hem los.
Doe de helft van het banaansinaasappel mengsel er bij en zet opnieuw de staafmixer er op.
Laat het afkoelen en zet in de koelkast om lekker koud te worden.
Pers het limoentje en de andere sinaasappel uit en doe dat bij het overgebleven mengsel.
Nog een keer de staafmixer er op en je hebt een perfect drankje!
Was de stukjes goed en gooi ze met aanhangend water in een pannetje.
Zet het op een middel vuurtje.
Pers ondertussen de sinaasappel uit en snijd de banaan in stukjes.
Staafmixer deze beide met elkaar.
Kijk of de rabarber al gaar is (gaat echt snel) en roer hem los.
Doe de helft van het banaansinaasappel mengsel er bij en zet opnieuw de staafmixer er op.
Laat het afkoelen en zet in de koelkast om lekker koud te worden.
Pers het limoentje en de andere sinaasappel uit en doe dat bij het overgebleven mengsel.
Nog een keer de staafmixer er op en je hebt een perfect drankje!
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Gea Bruining zegt:
gea zegt:
Ik blijf het dus een mousse vinden...
Groetjes,
Gea