Heerlijk toetje en zo klaar!
In plaats van kersen kun je uiteraard ook ander of geen gepureerd fruit nemen.
Van de eiwitten die over zijn gebleven heb ik een heerlijke eierkoek met bieslook en sjalot gemaakt (zie bij de foto´s).
Recept
« Terug naar recepten
Banaanlimoentoetje met kersensaus
PT15M
Banaanlimoentoetje met kersensaus
Een heerlijk banaanlimoentoetje met kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wendy Ockhuisen, Paleo-lifestyle
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banaanlimoentoetje met kersensaus te bereiden
Snijd de banaan in stukjes en doe ze in een pannetje.
Maak de limoen goed schoon en rasp de schil ook in het pannetje.
Doe er 3 eierdooiers bij.
Pers de limoen uit en doe ook het sap er bij.
Alles goed staafmixeren.
Op een laag vuurtje al roerend (!) aan de kook brengen.
Als het het beetje aan de bodem blijft zitten, van het vuur halen en in ingevette glaasjes doen.
Laten afkoelen en dan in de koelkast zetten tot gebruik.
Pureer de kersen (ik had uit glas) met de staafmixer en laat ook dit afkoelen.
Als je de puddinkjes op een bordje wilt, moet je even een beetje met het glaasje gaan schudden en het dan voorzichtig op een bordje vlijen.
Maak de limoen goed schoon en rasp de schil ook in het pannetje.
Doe er 3 eierdooiers bij.
Pers de limoen uit en doe ook het sap er bij.
Alles goed staafmixeren.
Op een laag vuurtje al roerend (!) aan de kook brengen.
Als het het beetje aan de bodem blijft zitten, van het vuur halen en in ingevette glaasjes doen.
Laten afkoelen en dan in de koelkast zetten tot gebruik.
Pureer de kersen (ik had uit glas) met de staafmixer en laat ook dit afkoelen.
Als je de puddinkjes op een bordje wilt, moet je even een beetje met het glaasje gaan schudden en het dan voorzichtig op een bordje vlijen.