KookJij

Warme kersensaus (Heisse Liebe)

Nostalgie ten top is deze zeer makkelijk te maken warme kersensaus. Een recept met een knipoog naar mijn jeugd. Vroeger kregen wij dit vaak met Kerstmis of andere speciale gelegenheden. Met een dot slagroom en bolletje roomijs erbij stond het in vroeger tijden ook vaak op menukaarten in restaurants als Heisse Liebe. (Hoewel je in recepten van Heisse Liebe ook vaak ziet dat er frambozen gebruikt worden). Maar niet alleen met ijs en slagroom, ook op een wafel of pannenkoek een lekkernij. Vergeet niet een flinke scheut Coebergh, kersenbrandewijn, amaretto, Cointreau, Grand Marnier o.i.d. toe te voegen want dat maakt echt het grote verschil.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Warme kersensaus (Heisse Liebe) te bereiden

  1. Kersen met sap in een (steel)pannetje doen en aan de kook brengen.
  2. Roer de suiker en de Coebergh erdoor en bind de saus tot gewenste dikte met de allesbinder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst