Recept
« Terug naar recepten
Warme kersensaus (Heisse Liebe)
PT10M
Warme kersensaus (Heisse Liebe)
Nostalgie ten top is deze zeer makkelijk te maken warme kersensaus. Een
recept met een knipoog naar mijn jeugd. Vroeger kregen wij dit vaak met
Kerstmis of andere speciale gelegenheden. Met een dot slagroom en
bolletje roomijs erbij stond het in vroeger tijden ook vaak op menukaarten in
restaurants als Heisse Liebe. (Hoewel je in recepten van Heisse Liebe ook
vaak ziet dat er frambozen gebruikt worden). Maar niet alleen met ijs en
slagroom, ook op een wafel of pannenkoek een lekkernij. Vergeet niet een
flinke scheut Coebergh, kersenbrandewijn, amaretto, Cointreau, Grand
Marnier o.i.d. toe te voegen want dat maakt echt het grote verschil.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme kersensaus (Heisse Liebe) te bereiden
- Kersen met sap in een (steel)pannetje doen en aan de kook brengen.
- Roer de suiker en de Coebergh erdoor en bind de saus tot gewenste dikte met de allesbinder.