KookJij

Gerookte eendenborst met kersensaus

Plakjes gerookte eendenborst gecombineerd met een kruidige kersensaus. De kersen komen uit een pot. Samen met crème de cassis en rode wijn + wat kruiden ontstond een lekkere kruidige saus die goed paste bij de gerookte eendenborst.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte eendenborst met kersensaus te bereiden

  1. Laat de kersen goed uitlekken. (bewaar iets van het kersenap voor de maizena)
  2. Breng de rode wijn en crème de cassis in een pannetje aan de kook.
  3.  Roer de maizena aan met wat kersensap.
  4. Zodra de wijn kookt de maizena erdoor roeren. Weer aan de kook brengen. Doe de kersen bij de saus. Door het vocht van de kersen wordt de saus minder dik. Vindt je de saus toch nog te dik dan creme de cassis toevoegen.
  5. Op smaak maken met de tijm, zout en cayennepeper.
  6. Proeven of de saus zo naar je smaak is anders nog wat van de kruiden toevoegen.
  7. Verwarm de plakjes eendenborst kort in de droge koekenpan.
  8. Dien de plakjes eendenborst op met de kersen. Garneer met wat salade.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De plakjes gerookte eendenborst , te koop in pakjes, verwarm ik altijd even in de koekenpan voor het opdienen. De smaak van de eendenborst komt dan beter tot zijn recht.
Afgelopen woensdag als vooraf bij een etentje gemaakt. Viel erg in de smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst