KookJij

Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn

Zacht gegaard rundvlees in een rodewijn/paprikasaus met diverse soorten paddenstoelen. Extra lekker omdat de stoofpot al een dag tevoren gemaakt was. Het recept ontstond tijdens het koken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn te bereiden

  1. Snij het vlees in grove stukken.
  2. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  3. Week de gedoogde paddenstoelen plm. 20 minuten in een kopje heet water. Snij de grote paddenstoelen wat kleiner.
  4. Verwarm de wijn in een kleine pan.
  5. Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout. Doe het vlees over in de hapjespan.
  6. Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bestrooi deze met bloem. Goed roeren en even mee bakken. Blus al roerende af met de warme wijn.
  7. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de pan. Doe laurierblad, tijm, paprikapoeder, verkruimelde bouillontablet, gedroogde paddenstoelen en gezeefde paddenstoelenvocht bij het vlees. ***Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2 1/2 uur stoven.
  8. Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die plm. 15 minuten voor het einde bij de stoofpot. Proef de stoofpot en maak deze op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout.
  9. Garneer met peterselie.
  10. Vanaf *** kan het vlees in de slowcooker. Laat het vlees op low plm. 6 uur garen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wij hebben deze stoofpot gegeten met mijn recept "Romige aardappelpuree met kaas uit de oven".
Maar ook lekker met pasta, spätzle of rijst en een lekkere salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst