De goulash is nog lekkerder als deze een nacht gestaan heeft en de volgende dag wordt opgewarmd. Lekker met rijst of spätzle en een lekkere groene salade.
Voor de slowcooker vanaf #### vlees in de slowcooker doen en 6 uur op low. Na 5 uur de gebakken paddenstoelen toevoegen.
Recept
« Terug naar recepten
Super lekkere stoofpot Pittige goulash met paddenstoelen
PT120M
Super lekkere stoofpot Pittige goulash met paddenstoelen
In deze goulash zijn geen verse paprika's gebruikt maar wel heerlijke paddenstoelen. Weer eens een andere goulash. Ik heb ingemaakte cantharellen uit een pot gebruikt (zijn in iedere beetje betere supermarkt te koop).
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Slowcooker
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Super lekkere stoofpot Pittige goulash met paddenstoelen te bereiden
- 3 eetlepels olie verhitten.
- Vlees kruiden met peper en zout en omscheppen met het bloem zodat alles bedekt is.
- Vlees in gedeelten bruin bakken. Vlees uit de pan halen en even apart zetten.
- In het overgebleven bakvet de uien en de knoflook glazig bakken. Tomatenpuree toevoegen en plm. 2 minuten omscheppend meebakken. Afblussen met de rode wijn. Alles even een paar minuten laten doorkoken zodat de meeste alcohol verdwenen is.
- Vlees, bouillontabletten, laurier, majoraan of oregano, karwijzaad, paprikapoeder(s) en zoveel water toevoegen dat vlees net niet onder staat. ####
- Plm. 1 ½ tot 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
- Als het vlees bijna gaar is (plm. 30 minuten ervoor) bak je de paddenstoelen
in een eetlepel boter en voeg je die samen met de goed uitgelekte gedroogde paddenstoelen met het weekvocht (gezeefd!) toe aan de goulash. - Alles op een lage warmtebron nog 30 minuten sudderen en dan heerlijk smullen.
- Proef en voeg eventueel nog wat kruiden of zout naar smaak toe.