KookJij

Super lekkere stoofpot Pittige goulash met paddenstoelen

In deze goulash zijn geen verse paprika's gebruikt maar wel heerlijke paddenstoelen. Weer eens een andere goulash. Ik heb ingemaakte cantharellen uit een pot gebruikt (zijn in iedere beetje betere supermarkt te koop).
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Super lekkere stoofpot Pittige goulash met paddenstoelen te bereiden

  1. 3 eetlepels olie verhitten.
  2. Vlees kruiden met peper en zout en omscheppen met het bloem zodat alles bedekt is.
  3.  Vlees in gedeelten bruin bakken. Vlees uit de pan halen en even apart zetten.
  4. In het overgebleven bakvet de uien en de knoflook glazig bakken. Tomatenpuree toevoegen en plm. 2 minuten omscheppend meebakken. Afblussen met de rode wijn. Alles even een paar minuten laten doorkoken zodat de meeste alcohol verdwenen is.
  5. Vlees, bouillontabletten, laurier, majoraan of oregano, karwijzaad, paprikapoeder(s) en zoveel water toevoegen dat vlees net niet onder staat. ####
  6. Plm. 1 ½ tot 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
  7.  Als het vlees bijna gaar is (plm. 30 minuten ervoor) bak je de paddenstoelen
    in een eetlepel boter en voeg je die samen met de goed uitgelekte gedroogde paddenstoelen met het weekvocht (gezeefd!) toe aan de goulash.
  8. Alles op een lage warmtebron nog 30 minuten sudderen en dan heerlijk smullen.
  9. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden of zout naar smaak toe.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De goulash is nog lekkerder als deze een nacht gestaan heeft en de volgende dag wordt opgewarmd. Lekker met rijst of spätzle en een lekkere groene salade.
Voor de slowcooker vanaf #### vlees in de slowcooker doen en 6 uur op low. Na 5 uur de gebakken paddenstoelen toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst