Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn
PT20M
Stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn
We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Slowcooker
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn te bereiden
- Snij het vlees in grove stukken. Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Week de gedroogde paddenstoelen plm. 20 minuten in een kopje heet water.
- Snij de grote paddenstoelen wat kleiner..
- Verwarm de wijn in een kleine pan.
- Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin. Bestrooi het
vlees met peper en zout. Doe het vlees in de stevige pan of in de slowcooker.** - Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bestrooi deze met de bloem. Goed roeren en even mee bakken. Blus al roerende af met de warme wijn.
- Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de pan. Doe laurierblad, tijm, paprikapoeder, verkruimelde bouillontablet, gedroogde paddenstoelen en gezeefde paddenstoelenvocht bij het vlees. Laat het vlees in de stoofpan op een lage warmtebron plm. 2 1/2 uur stoven. In de slowcooker op low plm. 5 1/2 tot 6 uur.
- Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die plm. 15 minuten voor het einde bij de stoofpot. Proef de stoofpot en maak deze op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout. Garneer met peterselie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk met pasta, spätzle of rijst en een lekkere salade.