Recept
« Terug naar recepten
Hongaars stoofpotje van hamlappen, spek en paddenstoelen
PT120M
Hongaars stoofpotje van hamlappen, spek en paddenstoelen
Deze keer een stoofpotje van varkensvlees uit Hongarije. Met spekreepjes en paddenstoelen, afgemaakt met een lepel zure room.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Slowcooker
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaars stoofpotje van hamlappen, spek en paddenstoelen te bereiden
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin en haal ze uit de pan.
- Bak in het overgebleven vet de stukjes vlees in gedeelten bruin. Voeg de gesnipperde uien en de knoflook hieraan toe en bak even mee tot glazig. De spekreepjes kunnen nu ook weer in de pan.
- Kruid het vlees met peper en zout en voeg nu ook het tomatenpuree toe. Bak heel even mee. Strooi het bloem over het vlees. Roer alles goed door en bak nog 2 minuten even door, Voeg de paprikapoeders toe. Blus af met de rode wijn en nog 1 dl water. Verkruimel de bouillontablet en voeg die toe aan het vlees.
- Laat alles op een lage warmtebron plm. 2 uur zachtjes stoven.
(In de slowcooker duurt dit natuurlijk langer. (Voor recept zie bij mijn kookverhaal)). - Aan het einde van de stooftijd van het vlees verhit je de laatste eetlepel olie in een koekenpan en bak je hierin de paddenstoelen. Voeg de paddenstoelen toe aan het vlees.
- Proef alles en maak eventeel nog op smaak met peper en zout en een paar druppels tabasco.
- Roer wat van de zure room door de stoofpot (mag nu niet meer koken) en zet de rest van de zure room op tafel zodat iedereen hier wat kan nemen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Voor de slowcooker: Braad het vlees aan en maak het helemaal klaar zoals beschreven in het recept. Op het moment dat het vlees gaat sudderen doe je het in de slowcooker. Plm. 1 uur op high en dan 3 uur op slow. Het vlees is dan lekker zacht. De paddenstoelen worden pas toegevoegd als het vlees gaar is.