Deze saus is ook lekker bij allerlei soorten pasta.
Maar ook bij diverse stamppotten zoals: stamppot knolselderij, zuurkoolstamppot, stamppot spitskool, hutspot, stamppot boerenkool.
Recept
« Terug naar recepten
Romige paddenstoelensaus
PT25M
Romige paddenstoelensaus
Gemengde paddenstoelen in een heerlijke
gekruide saus. Voor een dagje zonder vlees.
Wij hebben dit gegeten bij stamppot knolselderij. Een heerlijke combinatie met de paddenstoelensaus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige paddenstoelensaus te bereiden
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de kleine paddenstoelen in vieren en de grotere exemplaren in even grote stukken.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen plm. 4 minuten op hoge warmtebron (het vocht moet dan grotendeels verdwenen zijn !). Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak deze plm.2 minuten op middelhoog vuur mee.Bak het tomatenpuree 2 minuten mee. Blus het geheel af met de witte wijn. Laat het vocht inkoken.
- Voeg dan de room toe en laat weer een beetje inkoken. Stoof de paddenstoelensaus nog plm. 10 minuten. Roer de roomboter erdoor en maak de paddenstoelensaus op smaak met zout en peper en een paar druppels worcestersaus.
- Bestrooi met peterselie.