KookJij

Bourgondisch stoofpotje met hamlappen

Super lekker stoofpotje met onder meer sjalotjes, veel knoflook, wortelen en champignons. Nog wat crème fraîche erdoor en .....smullen maar ! Ook geschikt voor de slowcooker.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bourgondisch stoofpotje met hamlappen te bereiden

  1. Verhit de olie in de hapjespan. Bak hierin het vlees snel rondom bruin.
  2. Doe de spekreepjes erbij en bak deze even mee..
  3. Voeg dan de sjalotjes, het laurierblad en de knoflook toe. Bak een paar minuten al omscheppend mee.
  4. Doe de wortelen erbij. Roer de gedroogde tijm erdoor en blus af met de droge witte wijn. Breng aan de kook laat de witte wijn zoveel mogelijk inkoken.
  5. Voeg de vleesbouillon toe. *** Laat de stoofpot op een lage warmtebron plm. 45 zachtjes sudderen.
  6. Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin op hoge warmtebron de champignons lichtbruin. Doe de champignons in de stoofpot en laat alles nog plm. 5 tot 10 minuten zachtjes sudderen.
  7. Roer de crème fraîche erdoor. .
  8. Maak op smaak met een paar druppels worcestersaus en een theelepel honing of suiker.
    Garneer met gehakte peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit kun je ook in de slowcooker maken. Vanaf *** (zie bereidingswijze !) plm. 4 uur op low.
Lekker met gekookte aardappelen, maar ook lekker met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst