Lekker met gewoon gekookte aardappelen, gebakken aardappelen of aardappelpuree en een groene salade.
Je kunt deze stoofpot ook in de slowcooker maken. Dan kan alles in één keer in de pot (na het aanbraden). Zet de slowcooker dan op low. Na plm. 4 1/2 uur moet het vlees lekker zacht zin.
Recept
« Terug naar recepten
Bourgondische stoofpot van varkensfilet met worteltjes en champignons in roomsaus
PT35M
Bourgondische stoofpot van varkensfilet met worteltjes en champignons in roomsaus
Het zacht gegaarde varkensvlees, reepjes mager rookspek, sjalotjes, knoflook, worteltjes, doperwtjes, champignons, witte wijn en room vormen een verrukkelijk geheel.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bourgondische stoofpot van varkensfilet met worteltjes en champignons in roomsaus te bereiden
- Verhit 2 eetlepels olie in de pan of wok. Bak hierin de spekreepes knapperig bruin. Voeg de stukken varkensvlees toe en bak deze rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout.
- Voeg nu het laurierblad, de sjalotjes en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de gedroogde tijm toe en roer alles goed door elkaar. Blus af met de wijn.
- Breng aan de kook, zet de warmtebron nu laag en laat het vlees in plm. 50 minuten zacht worden.
- Bak ondertussen de plakjes champignons in de rest van de olie (1 eetlepel) bruin. Zet ze even apart.
- Voeg na plm. 35 minuten de worteltjes bij het vlees.
- Voeg een paar minuten voor het opdienen de bevroren erwtjes en de champignons eraan toe.
- Voeg de room toe en breng aan de kook. Laat alles door en door warm worden. Maak op smaak met peper, zout, peterselie en een paar druppels worcestersau